Konstskolan - utrymme för kreativitet - Konstskolan

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Konstskolan

Konstskolan - Möjligheter att skapa

Vill du utveckla ditt konstnärliga skapande? Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? På Konstskolan får du grundläggande kunskaper och möjlighet att hitta just ditt uttryckssätt. Vi finns i Stockholm och Visby med totalt tre olika utbildningar.

Hos oss får du en bred konstnärlig utbildning inom olika ämnen. Förutom de gedigna baskunskaperna lägger vi stor vikt vid att du ska hitta ditt eget personliga uttryckssätt. Vi är övertygade om att alla människor kan uttrycka sig i bild och form bara de får utrymme och bra handledning.

Konstskolans utbildningar förbereder dig inför studier på högskola. De är godkända av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN. Det är nu möjligt att få studiemedel redan från 18 år. 

 • Utbildningen strävar efter att utveckla ditt individuella seende och din känsla för färg och form. Här har du möjlighet att arbeta i stor skala och du har en egen ateljéplats. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till högskolor inom bland annat konst, filmkonst och konsthantverk i Sverige och internationellt. Utbildningen är meriterande då du söker till vår utbildning Projektkonst i Visby.

  Konstnärlig grundutbildning - Gotland

  Utbildningen strävar efter att utveckla ditt individuella seende och din känsla för färg och form. Här har du möjlighet att arbeta i stor skala och du har en egen ateljéplats. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till högskolor inom bland annat konst, filmkonst och konsthantverk i Sverige och internationellt. Utbildningen är meriterande då du söker till vår utbildning Projektkonst i Visby.

 • Utbildningen strävar efter att utveckla ditt individuella seende och din känsla för färg och form. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till högskolor inom bland annat konst, design, produktdesign, grafisk form och reklam i Sverige och internationellt. Utbildningen är meriterande då du söker till vår utbildning Projektkonst i Visby.

  Konst och Design - Stockholm

  Utbildningen strävar efter att utveckla ditt individuella seende och din känsla för färg och form. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till högskolor inom bland annat konst, design, produktdesign, grafisk form och reklam i Sverige och internationellt. Utbildningen är meriterande då du söker till vår utbildning Projektkonst i Visby.

 • Utbildningen Projektkonst ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och att utveckla ett eget konstnärligt projekt. Här arbetar du både inne i våra stora ateljéer och i vår utomhusateljé. Utbildningen lämpar sig för dig som har en gått en förberedande konstutbildning. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till konsthögskolor i Sverige och internationellt. 

  Projektkonstutbildning - Gotland

  Utbildningen Projektkonst ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och att utveckla ett eget konstnärligt projekt. Här arbetar du både inne i våra stora ateljéer och i vår utomhusateljé. Utbildningen lämpar sig för dig som har en gått en förberedande konstutbildning. Målet är att skapa förutsättningar för dig att söka vidare till konsthögskolor i Sverige och internationellt. 

Viktiga datum och tider

Toggle module

Sista ansökningsdag: 30 maj 2016
Schemalagd studietid: Måndag-fredag

Slututställningar på Konstskolan

Toggle module

Konstskolan på Gotland
29/4-29/5 
När magnolian blommar...
Konstskolan på Gotland ställer ut på Gotlands Konstmuseum.

Konstskolan i Stockholm
26/5-31/5
Vår utställning
Tema för årets projekt är NATUREN. 

Kunskap förändrar

Toggle module

Dennis om att hitta sitt konstnärliga uttryck

Läs även intervjun med Dennis i tidningen Södra Sidan.

Studera konst på deltid

Toggle module

Folkuniversitetet i Stockholm har även längre kurser i konst, Kvällslinjen och Stora konstkursen

Läs mer

Följ oss på Facebook

Toggle module
Facebook

Konstskolan i Stockholm

Facebook Konstskolan på Gotland

Konstskolan på Gotland