Du är här:
Intervju med Sofia Mäcs Nielsen

”Bildbehandling är ett modernt konstnärligt yrke.”

Sofia Mäcs Nielsen hade länge haft funderingar på att arbeta med bildbehandling och retusch och när hon hittade yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlare kände hon att det var helt rätt. Nu förbereder hon sig för en framtid i branschen som består av mycket mer än att bara släta ut hud.

Varför valde du att söka till yrkeshögskoleutbildningen Bildbehandlare?
− Jag hade inte hittat någon utbildning som kändes bra, förrän denna dök upp i mitt flöde. Den träffade rätt direkt och innehöll exakt vad jag var ute efter − att få en stabil, seriös grund att stå på för att sedan kunna arbeta med det jag brinner för.

Vad är det bästa med utbildningen?
− Att man får tillgång till branschens bästa handledare och föreläsare och att man gör stora framsteg under utbildningens workshops. Man får en djupgående kunskap inom ämnet och en bra insikt i hur branschen fungerar då alla handledare är yrkesverksamma.

Vad är det viktigaste du lärt dig hittills på utbildningen?
− Att det grundläggande inom bildbehandling är viktigt att nöta in, man har igen det senare. Samt att bildbehandling/retusch är så mycket mer än att bara släta ut hud. Det är ett modernt konstnärligt yrke där känsla för färg och form är viktigt.

Har du något råd till blivande studenter?
− Ta vara på tiden, även de dagar då det är luckor i schemat. Det är en ynnest att få ha tillgång till allt under studietiden i form av utrustning och lokaler som är anpassade för ändamålet.

Vad har du för framtidsplaner?
− Jag kan se mig både som anställd och frilans. Förhoppningsvis vet jag mer vad jag vill när jag avslutat min halvårslånga LIA-period som jag påbörjar i oktober. Men framtidsutsikterna ser bra ut och det ska bli spännande att se var jag till slut hamnar!