Sök Meny
Karin Strömberg

Karin Strömberg

Titel: Kursledare i Inredning & Design, Produktdesigner

Karin Strömberg har en magisterexamen i Design från Högskolan för Design och konsthantverk i Göteborg. Sin förberedande utbildning har hon genomgått i Bild & Form på Kyrkeruds Folkhögskola i Årjäng. Hon har även studerat måleri och bild- och rumsgestaltning på KV Konstskola i Göteborg.

Förutom att undervisa på Art College arbetar Karin som frilansande produktdesigner.

Vill du veta mer om Karin Strömberg kan du läsa vidare på hennes hemsida www.strombergkarin.se

Du har varit på praktik under studietiden på IKEA:s designavdelning på huvudkontoret i Älmhult i ett halvår. Kan du berätta hur det var?

Under den tiden var jag med på en längre resa till Thailand och Singapore där jag möttre personal som arbetade i keramikfabriker. Spännande! Det samlade intrycket är väldigt positivt och man fick verkligen lära sig att tänka i hela kedjan från idé till platta paket.

Du ledde belysningsprojektet för heltidseleverna i inredning och design. Erfarenheter?

Här tog vi med oss en utgångspunkt från IKEA och arbetade just med lösningar som resulterade i att de belysningsprodukter som togs fram skulle gå att producera som platta paket. Studenterna lär sig att tänka i professionen men inte minst viktigt är miljöaspekten med låga transportkostnader. Lamporna skulle också vara av lågenergityp.

Karin Strömberg arbetar på Art College sedan våren 2009.

Vår personal

Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Första Långgatan 16, 413 28 Göteborg