Sök Meny
Christel Copp

Christel Copp

Titel: Ämnesansvarig i kommunikation, konstnär och grafisk formgivare

Christel Copp, har en magisterexamen vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hon arbetar sedan många år som grafisk formgivare och bildkonstnär. Vid sidan av detta har hon en mycket lång erfarenhet av att undervisa i visuell kommunikation och presentationsteknik.

Christel är en eftertraktad föreläsare vid högskolor och inom näringslivet. Sedan 2006 är hon medlem av Talarforum i Stockholm.

Du har precis genomfört en mycket uppskattad föreläsning "Bilden i undervisningen" för ett antal av våra kursledare på Folkuniversitetet. Nu vill vi gå vidare med samma föreläsning och rikta oss till lärare i västra regionen. Vad är ditt hemliga trick?

Vad mitt hemliga trick är? Du menar att få dem att "hooka" på det jag gör? Ja, det är väl väldigt många typer av exempel. Varför är bilden viktig och hur fungerar vårt seende - hur kan man använda den kunskapen? Mitt hemliga trick kanske framförallt handlar om att försöka slå an en humoristisk ton. Man får också praktiska råd om det jag föreläser om. Det är nog en kombination av det och den långa erfarenheten. Jag är noga med att ta reda på vilka det är som kommer.

Förutom din undervisning så är du ju också aktiv som konstnär med regelbundna besök på Grafikens hus i Mariefred. Hur går det för dig i den verksamheten?

Det går bra och flyter på. Jag ska ha en utställning med Grafiska sällskapet hösten 2012 i Stockholm. Jag har varit med på ett antal olika samlingsutställningar under den senaste tiden så det är ett kontinuerligt arbete. Träsnitt som är mitt främsta uttrycksmedel och som är den älsta grafiska tekniken börjar få en renässans vilket är väldigt kul. Det märks genom att yngre konstnärer börjar arbeta med den, fler frågar efter den typen av bilder men också att fler uppmärksammar den tekniken och vill prova på. Kanske dags för grafikkurs!

Christel Copp undervisar på Art College sedan 1994.

Vår personal

Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Första Långgatan 16, 413 28 Göteborg