Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
mode utbildning

Modedesign utbildning Göteborg

Modedesignutbildning, 1 år heltid

Ansökan öppnar 15/11-2017 för läsår 2018-2019.

Utbildningen är skapad av yrkesverksamma designers och skräddare. Under studieåret möter du som elev ett brett spektrum av kompetens för att utvecklas och få en djupare förståelse för textil och modebranschen. Det här är utbildningen för dig som siktar mot högre studier i Sverige såväl som utomlands.

Vi tror att du vill vidare till högre utbildning efter ett år på Art College. Antagning till utbildningen sker med hjälp av intervju och dina inlämnade arbetsprover.  

Innehåll och omfattning

Utbildningen innehåller flera olika delämnen under fyra huvudämnesområden:

  • Klädsömnad
  • Designprocessen
  • Visuell kommunikation
  • Färg, form och gestaltning

Under utbildningen tar du fram flera kollektioner i givna designprojekt med designprocessen som verktyg. Du får prova en mängd olika tekniker och fördjupa din kunskap i materialens möjligheter. Utbildningen omfattar gemensamma teoretiska och praktiska föreläsningar/genomgångar samt givna uppgifter som genomförs under individuell handledning. Din kollektion visas upp på en större offentlig visning i slutet av läsåret.

Läsåret omfattar 40 veckor.

Ekonomi och kursavgift (Nya regler from 1/7-2015)

Utbildningen berättigar till studiemedel. Extra studiemedel kan sökas till merparten av kursavgiften som är 74.000:-. Från och med den 1 juli 2015 är du berättigad studiemedel från det att du fyllt 18 år. För att kunna studera vidare bör du vara klar med din gymnasieutbildning. Du kan läsa mer om de nya reglerna här>>

För utbildningsavgiften. Läs vidare om merkostnadslån på ww.csn.se.

Utbildningen är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan som en konst- och kulturutbildning.

Du måste räkna med kostnader för ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial och litteratur.

Ansökan

Att ansöka till skolan kostar 100 :- och du förbinder dig inte till några som helst kostnader utöver det innan du eventuellt blivit antagen och tackat ja till din plats.

 

Utbildningar

Toggle module

Om modeutbildningen – Agnes

Toggle module