Inredning & design 1 år, heltid

Light in Blackbox 2012. Studenter från Inredning & Design

Inredning och design

Vår heltidsutbildning i Inredning & design har etablerat sig som en viktig utbildning inom området. Vi vänder oss till dig som vill skaffa dig en plattform inför vidare studier på Högskolan för Design och Konsthantverk, Konstfack, Beckmans eller motsvarande. Utbildningen fungerar även för dig som vill fortbilda dig eller starta egen verksamhet.

Vi tror att du som tänker söka till oss också vill vidare till högre utbildning efter ett år på Art College. För att få studiemedel ska du ha fyllt 20 år. Vi ser gärna att du är klar med din treåriga gymnasieskola. Att ha grundläggande kunskaper i färg och form är en förutsättning för att kunna söka men vi ser också gärna goda datorkunskaper. Antagning till utbildningen sker med hjälp av intervju och arbetsprover.

Innehåll

Utbildningen innehåller flera olika delämnen under de fyra huvudämnesområdena, design, ritteknik, kommunikation och färg och form. Vill du veta mer kan du läsa vidare på länkarna till respektive kursplan.

Utbildningen omfattar 37 veckor under perioden 24 augusti 2015 till 10 juni 2016.

Ekonomi och kursavgift

Utbildningen berättigar till studiemedel. Extra studiemedel kan sökas för merparten av kursavgiften som är 65.000:-. Glöm inte att räkna med kostnader för ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial och litteratur. Läs vidare om merkostnadslån på www.csn.se

Utbildningen är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan som en konst- och kulturutbildning.

Ansökan

Du är välkommen att anmäla dig fram till 15 april 2015 då vi också vill ha dina arbetsprover. Att ansöka till skolan kostar inget. Antagningsintervjun äger sedan preliminärt rum i vecka 18 eller 19, men vi kommer att skicka ut exakt information till dig med tider och datum efter vi fått dina arbetsprover.

Intervjun sker på Folkuniversitetets Art College, Första Långgatan 16 B i Göteborg. Då får du träffa lärare, utbildningsledare och se våra undervisningslokaler. Besked om antagning lämnas snarast efter genomförd intervju.

Missa inte informationen om dina arbetsprover!

Känn dig varmt välkommen med din ansökan!

Utbildningar

Några av kursledarna

Vidare till HDK!

Sanna Hörting är en av de studerande på Art College i Göteborg som under läsåret 2010-2011 gått utbildningen Inredning & design. Fem av de studerande valde att söka in till HDK, Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg, två blev antagna och en står just nu som reserv vilket får anses vara ett mycket bra resultat. Intervjun är genomförd av skolchef Ralf Zetterman.

Grattis till antagningen på HDK (Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg)!

Tack, det är väldigt kul. Men gruppen har så fin sammanhållning här på skolan så alla är både ledsna och glada om vartannat eftersom bara två av oss tre som gick vidare till intervju också kommit in. Vi hoppas verkligen att alla kommer in!

Vilket program är det som du kommit in på?

Jag har kommit in på det treåriga designprogrammet. De flesta som kommer in tror jag väljer att gå utbildningen hela vägen fram till magisterexamen. För min egen del kommer jag nog att ta en funderare efter tre år när jag är framme vid kandidatexamen. En tanke är att kanske studera på magisternivå på Konstfack i Stockholm.

Hur har det varit att studera på Art College?

Jag är jättenöjd och har haft kul hela vägen. Jag hade inte riktigt vågat gå in på området tidigare men tyckte att Art College var en bra start. Huvudlärarna har varit helt fantastiska  och superengagerade och man har fått nischa in sig åt sitt eget håll. Man har kunnat hitta sin egen stil, alla i klassen har hittat något som de verkligen är bra på.

En sak som är unik för Art College och väldigt positivt är att man utan kostnad kan lägga till extra kurser utanför den ordinarie utbildningen, skolan har ju ett enormt utbud av kurser. Själv har jag tex gått en kvällskurs i illustration (steg 1 och 2) under läsåret som gett mig väldigt bra handledning. Cecilia Pettersson, som är kursledare, har varit väldigt rak mot mig och är en riktigt bra pedagog som hjälpt mig jättemycket med mina arbeten. Det har jag nu haft nytta av inför ansökan till HDK.

Vad har du gjort innan du valde att studera på Art College?

På gymnasiet gick jag en estetisk inriktning och sen har jag bara rest runt i fem år. Jag har varit hemma under somrarna och jobbat men även jobbat utomlands för att försörja mig. Under dessa år har jag samlat på mig många erfarenheter som jag nu har haft stor nytta av.

Har du sökt någon mer utbildning?

Nej, jag har faktiskt bara sökt HDK. Utbildningarna på Konstfack är ju mer nischade men på HDK studerar man på kandidatnivå design i ett bredare perspektiv och det är att först senare i utbildningen man mejslar ut den roll man trivs bäst med.

Hur ser din planering för examensarbetet ut? Vad tänker du presentera den 20 maj?

Jag kommer att jobba mycket med det grafiska uttrycket. Jag siktar in mig på att göra en produkt i form av brickor. Inför det arbetet så kommer jag att arbeta mycket med mönster med starka grafiska uttryck och jag kommer också att jobba digitalt med de mönster och illustrationer jag ritat tidigare.

Avslutningsvis vill jag bara säga att vi på skolan förstås är jätteglada för din skull och även för alla andra som kommit vidare på intervjuer till olika skolor. Glöm nu inte att skriva upp en beställning från Art College på en bricka som vi kan ha kvar på skolan som minne!