Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Art College - utbildningar

Utbildningar på Art College

Våra heltidsutbildningar har visat sig vara ett bra avstamp på vägen och många idag yrkesverksamma fotografer, formgivare och designers har ett förflutet hos oss på Art College.

Heltidsutbildningarna är högskoleförberedande och ett bra första steg om du i framtiden vill jobba inom det estetiska fältet. Art College ettåriga heltidsutbildningar förbereder för foto, design, mode/textil och är studiemedelsberättigade.

Kan du inte studera på heltid så har vi som alternativ utbildningslinjer över en till två terminer som ger dig en god grund att stå på. Våra terminsutbildningar förbereder för konsthantverk, fri konst, grafisk design och arkitektur. De som har ambitionen att studera vidare på högre nivå lyckas ofta med det efter studier hos oss.

Våra lärare är högskoleutbildade och yrkesverksamma inom sina respektive områden. Det innebär att du inte bara möter en kompetent lärare utan också att du får en god inblick i den verklighet som väntar efter utbildningen. Läraren kan förmedla en verklighetsförankrad helhetsbild som grundar sig på såväl teori som praktisk erfarenhet.

 • Förberedande fotografutbildning 1 år, heltid

  Ansökan öppen för läsår 2018-2019. Utbildningen ger en god plattform för vidare studier på t.ex. Akademin Valand Fotografi, andra förberedande eller motsvarande fotoutbildningar utomlands.

 • Inredning & design 1 år, heltid

  Ansökan öppen för läsår 2018-2019. Vår heltidsutbildning i Inredning & design har etablerat sig som en viktig utbildning inom området. Vi vänder oss till dig som vill skaffa dig en plattform inför vidare studier på Högskolan för Design och Konsthantverk, Konstfack, Beckmans eller motsvarande. Utbildningen fungerar även för dig som vill fortbilda dig eller starta egen verksamhet.

 • Modedesignutbildning, 1 år heltid

  Ansökan öppen för läsår 2018-2019. Utbildningen är skapad av yrkesverksamma designers och skräddare. Under studieåret möter du som elev ett brett spektrum av kompetens för att utvecklas och få en djupare förståelse för textil och modebranschen. Det här är utbildningen för dig som siktar mot högre studier i Sverige såväl som utomlands.

 • Utbildningslinjer en termin

  Våra terminsbundna längre utbildningslinjer är ett starkt alternativ för dig som inte vill eller kan studera på heltid. De ger dig en mycket bra grund att stå på. Ett skäl kan vara att du vill testa om det område du tänker dig är lika kul och intressant som du tror!

 • Att studera på Art College i Göteborg

  Folkuniversitetet startade estetisk verksamhet för mer än femtio år sedan. Under 2000-talet har verksamheten bedrivits under namnet Art College. Folkuniversitetet i västra regionen driver även Balettakademien, KV-Konstskola och Hantverkscentrum i Tibro. I landet som helhet är Folkuniversitetet den största anordnaren av fristående konstnärliga utbildningar.

Utbildningar

Toggle module

Öppet hus 27/2

Toggle module