Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Programmering för barn 9-12 år + vuxen

Vill du lära dig programmera så du kan bygga egna spel? Vad sägs till exempel om att bygga ett plattformspel och sen låta kompisar och familj spela det?

Kurspriset gäller ett barn i åldern 9-12 år med en medföljande vuxen. Den vuxne är med som stöd åt barnet men får förstås lära sig om grunderna i programmering samtidigt som barnet.

Mål

Genom att bygga olika spel går vi igenom grunderna i programmering och både vuxna och barn utvecklar under kursen sitt datalogiska tänkande.

Målgrupp

Barn och vuxna med intresse för programmering!

Förkunskaper

Barnet bör kunna läsa flytande för att kunna hänga med i kursen. Den vuxne bör ha grundläggande datakunskaper (öppna dokument, använda mus och tangentbord och använda internet).

Innehåll

Vi bygger enkla spel och digitala berättelser i Scratch som är en programmeringsmiljö speciellt utvecklad för barn. Varje spel introducerar var för sig de grundläggande koncept och tankesätt som är gemensamma för all programmering. Men ett spel består av så mycket mer än bara kod. Därför tittar vi även på hur vi kombinerar grafik och ljud med koden.Efter kursen kommer ni att ha de kunskaper ni behöver för att skapa ett spel från idé till att genomföra det i praktiken.

Undervisningsform

Kursen ges i en grupp på max 8 barn med medföljande vuxen. Kursen ges i datasal (PC). Vi rekommenderar att barnet tillsammans med den vuxne har tillgång till en PC eller Mac mellan kurstillfällena och har möjlighet att göra övningar. Scratch är gratis att ladda ner och använda.

Material

Läraren tillhandahåller grundinformation och material.

Kursledare

Tobias Talltorp har programmerat sedan han var 11 år. Idag driver han den egna verksamheten Barnslig Innovation där han lär ut programmeringens grunder till barn och unga (och deras föräldrar) samt även till skolor och lärare.

VIKTIGT - FYLL I ANMÄLAN RÄTT


Vid anmälan: Skriv in barnets namn, adress, personnummer. Fyll alltså i barnet som deltagaren du anmäler. LÄGG TILL följande information om den medföljande vuxen (skriv den i utrymmet för meddelande/notering): För- och efternamn, personnummer, gatuadress, postnummer och ort samt telefonnummer och mejladress.

Kursledare

Tobias Talltorp

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 12 nov 2017
Slutdatum: 10 dec 2017
Antal veckor: 5
Tid: Sö 13:00-15:15
Studietimmar: 15
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 898025
Platser kvar: Fullbokat, endast reservplatser
Pris: 1850kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM