Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Programmeringsklubben för 10-12 åringar

Lär dig göra egna datorspel, animeringar och interaktiva historier! Vi lär ut grundläggande programmering med hjälp av Scratch.

Scratch är ett visuellt programmeringsspråk utvecklat för barn. Fokus kommer att ligga på att du lär dig grundläggande programmeringsbegrepp och datalogiskt tänkande. I slutet av kursen, när du lärt dig grundläggande programmering i Scratch, får du också prova att skriva kod..

Du kommer att lära dig följande begrepp: sekvenser, loopar, variabler, logik, villkorssatser, funktioner/metoder, händelser, olikheter, koordinatsystem, hastighet och acceleration.

Du kommer att använda följande verktyg:

Scratch
Scratch är ett så kallat visuellt programmeringsspråk som utvecklats vid MIT Media Lab. Med ett visuellt programmeringsspråk pusslar man ihop sitt program med hjälp att grafiska kodblock. Kodblocken fungerar som pusselbitar och det hela påminner om LEGO. Tanken bakom visuell programmering är att barn ska kunna lära sig den logiska strukturen bakom datorprogram utan att behöva lära sig en speciell syntax. Scratch är en vidareutveckling av programmeringsspråket LOGO vilket utvecklades under 1970-talet. LOGO-programmering går ut på att man lär sig programmera genom att ge kommandon till en sköldpadda eller en robot. I Scratch kan man ge sådana kommandon till sina figurer men Scratch innehåller också mycket mer.
Länk: http://scratch.mit.edu/

Bokningsinformation: Ange det deltagande barnets personnummer i bokning och målsman som "annan betalare".

Det bästa är om du kan ta med en bärbar dator så att du kan fortsätta med dina projekt hemma. Om du inte har tillgång till en bärbar dator kan du använda Folkuniversitets datorer. Skriv gärna i meddelandefältet när du anmäler dig om du vill låna dator.


Kursledare

Lukas Dissing

Kontaktinformation:

Maria Hansson

1982hansson@gmail.com

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Startdatum: 13 sep 2017
Slutdatum: 15 nov 2017
Antal veckor: 10
Tid: On 17:30-19:00
Studietimmar: 20
Sammankomster: 10
Arrangemangsnr: 896280
Platser kvar: Fåtal
Pris: 1145kr

Karta

Toggle module

FOLKUNIVERSITETET I LUND

Skomakaregatan 8, 22002 LUND