Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Webbprogrammering

Detta är en bred utbildning för dig som vill fokusera på tekniken bakom en webbplats. Vi arbetar med att bygga och utöka funktioner på olika webbplatser. Vi arbetar främst i språken JavaScript och PHP. Vi arbetar även med att lära oss CSS djupare.

Sista anmälningsdag 14 augusti

Vi tror att du är väl van vid datorer och Internet men inte själv testat att utveckla eller programmera ännu. Vi kommer delvis arbeta med att bygga tillägg och teman för WordPress så grundläggande kunskaper i att använda WordPress är ett stort plus. Du behöver däremot inte ha programmerat något i WordPress tidigare. Du bör även ha en grundläggande kunskap i HTML och CSS. Vi rekommenderar att du har läst diplomerad webbdesigner eller har motsvarande kunskaper.

Mål
Ena delen av kursen är att få en robust grund i programmeringsspråken PHP och JavaScript. Så du sedan själv kan fortsätta utvecklas. Andra delen består av allmänbildning i hur man arbetar med kod. Vilka verktyg använder man? Och finns det metoder för att arbeta effektivt?

Innehåll

  • Snabb genomgång av HTML och CSS
  • Responsiva hemsidor
  • CSS-ramverket Bootstrap
  • Grundläggande programmering som bland annat tar upp begreppen variabel, array,klass,objekt och metod/funktion.
  • Grundläggande kunskaper i operativsystemet Linux och främst som webbserver
  • Versionshantering i Git
  • Att skriva ett WordPress-tema
  • Att skriva ett WordPress-tillägg
  • JavaScript i jQuery

Förkunskaper
För att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt bör du ha en stor datorvana och framförallt vara bekväm med att använda Internet. Det viktiga är att du har ett intresse av att lära dig att bygga webbplatser. Du bör även ha skrivit HTML och CSS men du behöver däremot inte ha några förkunskaper i JavaScript eller PHP. Saknar du kunskaper i HTML, CSS eller WordPress rekommenderar vi vår utbildning diplomerad webbdesigner som ett första steg.

Undervisningsform
Vi varvar lärarledd undervisning med teoretiska genomgångar med praktiskt arbete och egna övningar. Mycket tid kommer gå till egna övningar. Genom hela kursen arbetar vi med ett eget projektarbete. Tanken är en hemsida med någon form av administration som ni under terminen bygger själva. Ni kan välja själva utifrån egna intresse om ni fokuserar på att bygga det i WordPress eller helt från grunden själva. Utöver kursens timmar rekommenderar vi er att lägga egen tid. Det är mycket nyheter i kursen som kräver tid, erfarenhet och experimenterande för ett långvarigt lärande.

Litteratur och material
Vi kommer arbeta med föreläsningsanteckningar och övningar som ingår i kursen. Utöver det tillkommer litteraturkostnad med ca 1000 kr.
För dig som är Macintosh användare: Våra data/IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows och det mesta i de programvaror kursen omfattar, ser likadant ut som i Mac. Det går att ha med sig egen laptop men datorsalen är utrustad med stationära datorer och vi arbetar i PC-miljö. Wifi finns. Har du ingen egen dator rekommenderar vi dig att ha med ett snabbt USB-minne på 16 GB för att lagra dina egna filer.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du ytterligare fördjupa dina kunskaper rekommenderar vi dig att läsa utbildningen webbkommunikatör här på Art College. Den går utmärkt att läsa parallellt. Och vill du arbeta är tanken att du ska kunna söka jobb som junior webbutvecklare och utvecklas vidare genom erfarenhet.

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 12 personer.

Undervisningsform
Lärarledd undervisning. Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen till praktiska övningar. Utöver kursens lärarledda studietimmar tillkommer självständigt arbete. Tempot på utbildningen är högt vilket medför att du måste vara beredd att lägga ner tid utanför den lärarledda lektionstiden. Det krävs 75% närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett intyg efter kursens slut.

Utvecklingsmöjligheter
Diplomerad Webbdesigner för att fortsätta arbeta som, eller börja studera till, webbutvecklare och skapa webbtjänster åt andra.

Kursledare

Ola Lindberg

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 27 sep 2017
Slutdatum: 13 dec 2017
Tid kvar till startdatum: 34 dagar
Antal veckor: 12
Tid: On 09:00-16:00
Studietimmar: 96
Sammankomster: 12
Arrangemangsnr: 892430
Platser kvar: Ja
Pris: 16995kr

Karta

Toggle module

Art College

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG