Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Diplomerad webbdesigner

Diplomerad webbdesigner är en bred utbildning för dig som vill lära dig att utforma, underhålla och administrera en webbplats. Utbildningen ger även grundläggande kunskaper om redigeringsprogram och färdigheter i att använda dessa. Vi utgår ifrån att bygga en hemsida som fungerar fint som en del i den sociala webben och även kring sökmotorer.Teori och praktik varvas i utbildningen, vilket är stimulerande och underlättar inlärningen.

Sista anmälningsdag 14 augusti

Förkunskaper
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha god datorvana och kunna navigera obehindrat i Windows-miljö, du behöver däremot inga förkunskaper i de aktuella programmen eller teknikerna.

Innehåll
Under utbildningen går vi igenom webbplatsens terminologi, webbverktyg och webbtjänster, exempelvis webbläsare, webbhotell, webbserver, domän och sökmotorer. Vi diskuterar användarvänlighet, tekniktrender, upphovsrätt samt tittar närmare på hur man arbetar med layout, format och bildhantering, foto och grafik. Det praktiska arbetet utgår ifrån att både layout och text är anpassad för webben. Vi arbetar utifrån hur småföretagare kan nå ut på sociala medier genom både tekniker och olika sätt att skriva för webben. Vi går även igenom sökmotorsoptimering. I utbildningen ingår även ett projektarbete där alla får i uppgift att bygga en webbplats åt ett fiktivt företag. Ett godkänt projektarbete är en förutsättning för att bli diplomerad.

Innehåll

 • HTML5 från grunden
 • CSS3 från grunden
 • Responsiva, mobilanpassade och användbara webblayouter
 • Wordpress som både användare och webbutvecklare
 • Bildhantering och grafik med Adobe Photoshop CS6 och Adobe Illustrator CS6
 • Att skriva för webben
 • Marknadsföring via sociala medier
 • Sökmotorsoptimering
 • Domännamn och webbhotell
 • Google Documents, Font API, Maps, Search, Video och Analytics.
 • Grunder i projektledning

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 12 personer.


Undervisningsform
Lärarledd undervisning. Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen till praktiska övningar. Utöver kursens lärarledda studietimmar tillkommer självständigt arbete. Tempot på utbildningen är högt vilket medför att du måste vara beredd att lägga ner tid utanför den lärarledda lektionstiden. Det krävs 75% närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett intyg efter kursens slut.

Litteratur och material
Första halvan av kursen utgår från HTML och CSS-boken av Rolf Staflin. Till de flesta kapitel finns specialskrivna uppgifter, litteratur och föreläsningsmaterial. Litteraturkostnad tillkommer med cirka 1 000 kronor. Kursavgiften kan delbetalas under terminen. För dig som är Macintosh användare: Våra data/IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows och det mesta i de programvaror kursen omfattar, ser likadant ut som i Macintoshmiljö. Det går dessutom att ha med sig egen laptop. Trådlöst internet finns.

Kursmaterial

Egna kompendier och stenciler

Kursledare

Ola Lindberg

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 5 sep 2017
Slutdatum: 19 dec 2017
Antal veckor: 16
Tid: Ti 09:00-16:00
Studietimmar: 128
Sammankomster: 16
Arrangemangsnr: 890954
Platser kvar: Ja
Pris: 21995kr

Karta

Toggle module

Art College

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG