Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Diplomerad Webmaster

Diplomerad Webmaster är en bred utbildning för dig som vill lära dig skapa och administrera statiska och dynamiska webbplatser. Utbildningen ger dig även grundläggande kunskaper om redigeringsprogram och färdigheter i att använda dessa. Teori och praktik varvas i utbildningen, vilket är stimulerande och underlättar inlärningen.

Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha god datorvana, du behöver däremot inga förkunskaper i de aktuella programmen. Våra data/IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows. Det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut som i Mac-miljö. Du behöver dock ha grundläggande PC-kunskaper (t.ex. kunna hantera utforskaren och skapa filer av olika slag) för att delta i utbildningen.

Innehåll

Under utbildningen går vi igenom webbplatsens terminologi, webbverktyg och webbtjänster, exempelvis webbläsare, webbhotell, webbserver, domän och sökmotorer. Vi diskuterar användarvänlighet, tekniktrender samt tittar närmare på hur man arbetar med grafik och bildhantering. I utbildningen ingår även ett projektarbete där alla får i uppgift att bygga en webbplats åt ett fiktivt dataföretag. Ett godkänt projektarbete är en förutsättning för att bli diplomerad.

 • HTML (Hypertext Markup Language).
 • Stilmallar CSS - Cascading Style Sheets.
 • Adobe Dreamweaver - grunder.
 • Webbhotell och Domännamn.
 • FTP (File Transfer Protocol).
 • Introduktion till innehållshanteringssystem/publiceringsverktyg.
 • Grunderna i Wordpress (Content Management System).
 • Grafik och illustrationer med MS PowerPoint.
 • Bildhantering med Adobe Photoshop - grunder.
 • Introduktion till JavaScript.
 • Formulär och Google Forms.
 • Sublime Text

Gruppstorlek

Antalet deltagare är begränsat till 15 personer.

Undervisningsform

Lärarledd undervisning. Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen till praktiska övningar. Du bör också avsätta tid för hemarbete, cirka 5 timmar per vecka eller 1-2 timmar per dag. Två av kurstillfällena består av handledning, resten består av vanliga kurstillfällen.

Datum och lov

Förutom de angivna torsdagarna ingår även onsdag den 6 december i utbildningen. Kursen gör uppehåll för höstlov vecka 44.

Litteratur och material

Kostnad för kurslitteratur (2-3 böcker) och webbhotell för ett år tillkommer. Programvaror för eget bruk ingår inte i utbildningen.

Kursledare och kompetens/erfarenhet

Mahmud Al Hakim är utbildad Systemerare från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm och har läst en pedagogisk utbildning på Lärarhögskolan i Stockholm. Han har en Magisterexamen i Tillämpad Informationsteknik och har skrivit en uppsats om "Mobile Ajax" på Swedish Institute of Computer Science (SICS). Mahmud arbetar som datakonsult sedan 2002 och jobbar i nätverk med datakonsulter, programmerare, webdesigners, fotografer, beroende på vad projektet kräver. Gå in på www.dynamicos.se så får ni veta mer om Mahmud. På utbildningen undervisar även bland andra Haidar Al Attar.

Kursledare

Mahmud Al Hakim

Kursledare

Haidar Al Attar

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 7 sep 2017
Slutdatum: 21 dec 2017
Antal veckor: 15
Tid: To 09:00-16:15
Studietimmar: 128
Sammankomster: 16
Arrangemangsnr: 888128
Platser kvar: Ja
Pris: 23975kr

Karta

Toggle module

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM