Du är här:
Rex Animation Film Festival

Animationsakademien på REX ANIMATION FILM FESTIVAL

REX Animation Film Festival gick av stapeln den 13-16 oktober 2016. Animationsakademien höll workshops för skolklasser och fyra filmer var nominerade till REX Student Rewards.

Festivalivalen fokuserar på europeiska animerade filmer. I Europa finns exceptionella talanger som gång efter annan visar sin fantasirikedom, innovativa begåvning och sina imponerande kunskaper i olika animationstekniker. På denna festival får du möta några av de otaliga animationsteknikerna: 2D, stop motion, puppet motion, fotokollage, handtecknade bilder, pixilation med flera.

I andra upplagan av REX Animation Film Festival hade elva europeiska länder samlats för att ge Stockholmspubliken möjligheten att upptäcka ett antal små mästerverk som kommer att fungera både som ögongodis och som källa till värme under det ruggiga oktober.

Till REX Animation Film Festival

Viktiga datum och tider