Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Animationsakademien

Väck liv i fantasin - Animationsakademien

På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Vi finns vid Telefonplan i Hägersten.

Utbildningen som är tvåårig och studiemedelsberättigad, ger dig kunskap i animationens grunder såväl som en genomgång av ett antal olika animationstekniker. Allt från traditionell handtecknad animation till stop-motion med dockor och cut out teknik, samt datorbaserad animation för 2D och 3D. Du får även praktiska kunskaper i redigering, ljudläggning samt tillverkning av animationsdockor.

I kombination med animationsundervisningen arbetar vi med filmiskt berättande i vidare bemärkelse. Du får lära dig skriva manus och rita storyboard och du blir coachad i hur en regissör tänker och arbetar. Under det andra året får du specialisera dig på det område du är särskilt intresserad av och med hjälp av handledning färdigställa ditt slutprojekt - oftast i form av en egen animerad kortfilm.

Skolan ligger vid Telefonplan – ett kreativt centrum med fokus på design och konstnärlig verksamhet.

  • REX Animation Film Festival går av stapeln den 13-16 oktober. Animationsakademien håller workshops för skolklasser och har fått fyra filmer nominerade till REX Student Rewards.

    Animationsakademien på REX

    REX Animation Film Festival går av stapeln den 13-16 oktober. Animationsakademien håller workshops för skolklasser och har fått fyra filmer nominerade till REX Student Rewards.

  • Animation och experimentfilm har sin avslutningsvisning den 27 maj på Biograf Tellus.

    Avslutningsvisning 2016

    Animation och experimentfilm har sin avslutningsvisning den 27 maj på Biograf Tellus.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Nästa ansökningsperiod: 1/2 - 2/6 2017

Utbildning 2017/19: 4/9 2017- 7/6 2019
Schemalagd studietid: Mån-fre

 

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Facebook

Animationsakademien