Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Konst- och kulturskolor

Skolor inom konst och kultur

Här hittar du våra skolor med längre utbildningar inom konst, musik och kultur. Utbildningarna är förberedande för högre studier eller leder direkt till yrkesarbete.

 • Animationsakademien

  På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Vi finns vid Telefonplan i Hägersten.

 • Arkitekturskolan STHLM

  Arkitekturskolan STHLM ger dig en ettårig utbildning inom arkitektur, inredning, landskap, färg och form samt aktuella programvaror. En bra språngbräda för dig som vill studera på högskola.

 • Art College

  Art College i Göteborg erbjuder heltidsutbildningar, terminsbundna utbildningar men framförallt kurser i konst, design, konsthantverk, it, musik och teater. På Art College fördjupar du ditt intresse i en modern utbildningsmiljö!

 • Fotoskolan STHLM

  När fotografen Christer Strömholm startade Fotoskolan 1962, var det utifrån att bilden skulle vara i fokus. Det är den fortfarande! Genom våra två yrkeshögskoleutbildningar utbildar vi för yrken inom den fotografiska branschen.

 • Gotlands Tonsättarskola

  Gotlands Tonsättarskola är en studiemedelsberättigande konst- och kulturutbildning. Den enda högskoleförberedande skolan i Norden som är specialiserad på enbart komposition. Cirka 80 % av kompositionsstudenterna på Kungliga Musikhögskolan har studerat här!

 • Konstskolan

  Vill du utveckla ditt konstnärliga skapande? Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? På Konstskolan i Stockholm får du grundläggande kunskaper och möjlighet att hitta just ditt uttryckssätt. 

 • KV Konstskola

  Vi hjälper att utveckla dig inom konst, design och arkitektur i alla former. Vårt mål är att utbilda och vägleda dig till en framtid inom ditt estetiska område. Vi ger en bred grund för att du längre fram ska kunna välja just ditt spår. KV konstskola tar dig vidare!

 • Lunds Konst/Designskola

  På Lunds konst/designskola utvecklar vi konst, design och arkitektur i alla former.

 • Maskörskolan

  Utbildningen Maskering för teater, film och TV är inställd läsåret 2017/2018.

 • Modeskolan STHLM

  Välkommen till Modeskolan STHLM - en perfekt start för dig som planerar en framtid inom mode, textil och design. På Modeskolan STHLM lär du dig hantverket och förbereder dig inför högskolestudier inom det textila området.

 • Silversmide & Smyckesdesign

  Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide & Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i silversmide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

 • Skara Skolscen

  Skara Skolscen är en teaterskola med en treterminers högskoleförberedande scenisk utbildning, som har hela Sverige som upptagningsområde. Utbildningen förbereder dig på de krav som ställs på professionella skådespelare. Vårt mål är att stimulera din personliga utveckling. Samtidigt läggs stor vikt vid såväl självständigt arbete som samarbetsförmåga.

 • Vadstena Sång- och Pianoakademi

  Välkommen till Vadstena Sång- och Pianoakademi! I augusti 2017 startar vi två nya ettåriga studiemedelsberättigande heltidsutbildningar inom sång och piano, ett grundår och ett fördjupningsår.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer