Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Musikallinjen

Musikallinjen, 1 år

Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? En musikalartist ska vara fulländad sångare, skådespelare och dansare och behärska att sammansmälta dessa konstarter, för att överleva. Musikallinjen utrustar sina studenter till självständiga framgångsrika scenkonstnärer. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. 

Nyhet! Musikallinjen är nu en Konst & Kulturutbildning på heltid som berättigar till studiestöd. Du kan söka studiemedel från CSN från det år du fyller 18.

Tyngdpunkten i vår utbildning ligger på musikalteaterframställning och skådespeleri. Vi arbetar med att skapa musikalskådespelare som kan gestalta roller, beröra och förmedla historier på ett gediget och trovärdigt sätt. 

I teaterarbetet utgår vi alltid från att varje enskild elev ska hitta sin egen röst och få tillgång till hela sitt jag i sin gestaltning av texten. Vi tror också att tillit och trygghet är viktigt för att våga, därför lägger vi stor vikt vid att hela gruppen ska se och stötta varandra och vara medvetna om att vi tillsammans skapar ett tryggt arbetsklimat. Vår erfarenhet säger att texten och arbetet med texten är grunden till allt. Där kan man hitta svar och genom den låta sin fantasi och lust förmedla berättelsen på bästa sätt!

Upplägget i sångundervisningen utgår ifrån den individuella elevens förutsättningar. Att hitta en flexibel och hållbar röst, som på ett naturligt och äkta sätt kan spegla rollkaraktärens personlighet i alla situationer. Vi arbetar ofta i workshopform, vilket är en bra metod för att hantera nervositet och ger dig som student en medvetenhet om att rösten får en mottagare i form av dina klasskamrater. Eleverna får snabbt en inblick i många tekniska hinder och lösningar samt en repertoarkännedom.

Den schemalagda dansträningen bygger på jazzteknik. I schemat ingår dessutom auditionträning, musikalhistoria och grundläggande musikteori. Masterclasses är en viktig fördjupningsdel där gästpedagoger introducerar nya aspekter och kompletterar grundarbetet.

Vi går även gemensamt på föreställningar som vi sedan diskuterar och analyserar tillsammans. Efter utbildningen kommer du att vara väl förberedd att möta arbetslivet med en personlig arbetsportfolio.

Utbildningen leds av sångcoachen Sophie Goldea.

Sista ansökningsdag

13 juli 2017

Audition

Pick up-audition den 17 juli, på Balettakademien

Audition hålls på Balettakademien, Birger Jarlsgatan 70.
Närmaste T-bana är Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan.

Kostnaden för audition är 500 kr och en faktura skickas separat per mail.

Inför audition

  • Inför audition ska du förbereda en monolog eller kort scen på max tre minuter som framförs utantill. Motläsare tillhandahålls av skolan för den som önskar. Ifall din monolog överskrider tre minuter så bryter juryn, detta kommer dock inte tas med i bedömningen av ditt framförande.
  • Inför audition ska du även förbereda tre olika musikalstycken, varav minst ett ska vara på svenska. Minst ett av dessa stycken ska även vara sceniskt utformat. Alla sångprov ska framföras utantill. Ackompanjatör finns till förfogande. Glöm inte att skicka in noterna till ditt sångprov, i rätt tonart, till oss. Ta även med ett exemplar av dina sånger till ditt sångprov. 
  • Vid registrering första dagen får du i samråd med receptionisten boka in dig på en tid för ditt individuella sångprov samt din monolog.
  • Tiden för individuellt sångprov samt monolog kommer inte att infalla på samma dag, ena dagen får du framföra din monolog och den andra dagen har du ditt individuella sångprov.
  • Dans-/rörelseprov görs gemensamt.

Utbildningsstart

Augusti 2017

Kursavgift

68.000 kr (34.000 kr per termin), audition 500 kr

Utbildningar/Educations

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Film

Toggle module

Grattis!

Toggle module

Nils Reinholtz från Musikallinjen har blivit antagen vid Artistens musikalutbildning vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Stort grattis säger vi!

"Att få komma in på Artisten är på alla vis en dröm som går i uppfyllelse. En 3-årig utbildning där man får gräva ner sig i det man älskar är något jag vet är få förunnat och lovar därför mig själv att ta ut det mesta av det. Tiden på Balettakademien, med allt stöd och hjälp från lärarna och klass, har gett mig alla de verktyg som behövdes för att nå min dröm. Just nu känns det hela surrealistiskt men jag har sommaren på mig att inse att det faktiskt är sant! "
Nils Reinholtz