Utbildningar/Educations - Balettakademien Stockholm

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningar på Balettakademien i Stockholm

Utbildningar

Vill du satsa på dansen som yrke eller få en bra grund inför fortsatta studier? På Balettakademien erbjuder vi fyra heltidsutbildningar inom dans och musikal, Yrkesdansarutbildningen, Dansutbildning modern/nutida, Dansutbildning jazz/commercial och Musikalutbildning. Samtliga utbildningar berättigar till studiemedel.

Vill du se mer av vad vi gör på våra utbildningar? Följ oss på Instagram! @balettakademiensthlm

 • Vill du satsa på dansen som yrke? Balettakademien erbjuder den i särklass bredaste dansarutbildningen i Sverige. Vi vet att det tar tid att bli en riktigt bra dansare och efter tre år på Yrkesdansarutbildningen har du de bästa förutsättningarna för att möta en krävande arbetsmarknad. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

  Yrkesdansarutbildningen/Professional Dancers Education, 3 år

  Vill du satsa på dansen som yrke? Balettakademien erbjuder den i särklass bredaste dansarutbildningen i Sverige. Vi vet att det tar tid att bli en riktigt bra dansare och efter tre år på Yrkesdansarutbildningen har du de bästa förutsättningarna för att möta en krävande arbetsmarknad. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

 • Dansutbildning modern/nutida är en heltidsutbildning där improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik står i fokus. En bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

  Dansutbildning modern/nutida, 1 år

  Dansutbildning modern/nutida är en heltidsutbildning där improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik står i fokus. En bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

 • Dansutbildning jazz/commercial är en unik förberedande ettårig heltidsutbildning. Den ger dig bred kunskap i jazz, hiphop/street, contemporary och balett. Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är unikt, nytänkande och skapar allsidiga dansare. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

  Dansutbildning jazz/commercial, 1 år

  Dansutbildning jazz/commercial är en unik förberedande ettårig heltidsutbildning. Den ger dig bred kunskap i jazz, hiphop/street, contemporary och balett. Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är unikt, nytänkande och skapar allsidiga dansare. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

 • Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? Balettakademiens Musikalutbildning rustar dig till en självständig och framgångsrik scenkonstnär. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

  Musikalutbildning, 1 år

  Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? Balettakademiens Musikalutbildning rustar dig till en självständig och framgångsrik scenkonstnär. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Välkommen med din ansökan!

 • Flera av Sveriges bästa dansare och koreografer har en gång varit studenter hos oss. Här hittar du några av dem!

  Diplomerade dansare

  Flera av Sveriges bästa dansare och koreografer har en gång varit studenter hos oss. Här hittar du några av dem!

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Aktuellt tidigare studerande

Toggle module

Ruth Rebekka Hansen medverkar i föreställningen SAFE på Dramaten i Stockholm.
Minna Mannelqvist är engagerad på Regionteater Väst i Borås.
Zain Odenstål är koreograf och dansare.
Anna Ståhl är koreograf och dansare på Stockholms Stadsteater.
Elina Elestrand arbetar som koreograf.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module