Utbildningar/Educations - Balettakademien Stockholm

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningar på Balettakademien i Stockholm

Utbildningar

Vill du satsa på dansen som yrke eller få en bra grund inför fortsatta studier? På Balettakademien erbjuder vi fyra heltidsutbildningar inom dans och musikal, Yrkesdansarutbildningen, Dansutbildning modern/nutida, Dansutbildning jazz/commercial och Musikalutbildning. Samtliga utbildningar berättigar till studiemedel.

 • Vill du satsa på dansen som yrke? Balettakademien erbjuder den i särklass bredaste dansarutbildningen i Sverige.Vi vet att det tar tid att bli en riktigt bra dansare och efter tre år på Yrkesdansarutbildningenhar du de bästa förutsättningarna för att möta en krävande arbetsmarknad. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

  Yrkesdansarutbildningen/Professional Dancers Education, 3 år

  Vill du satsa på dansen som yrke? Balettakademien erbjuder den i särklass bredaste dansarutbildningen i Sverige.Vi vet att det tar tid att bli en riktigt bra dansare och efter tre år på Yrkesdansarutbildningenhar du de bästa förutsättningarna för att möta en krävande arbetsmarknad. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

 • Dansutbildning modern/nutida är en heltidsutbildning där improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik står i fokus. En bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande.Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

  Dansutbildning modern/nutida/Pre-Professional Dance Education, 1 år

  Dansutbildning modern/nutida är en heltidsutbildning där improvisation och komposition samt sambandet mellan dans och musik står i fokus. En bra grund för dig som vill söka dig vidare till högre studier inom dans och konstnärligt skapande.Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

 • Dansutbildning jazz/commercial är en unik förberedande ettårig heltidsutbildning. Den ger dig bred kunskap i jazz, hiphop/street, contemporary och balett. Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är unikt, nytänkande och skapar allsidiga dansare. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

  Dansutbildning jazz/commercial, 1 år

  Dansutbildning jazz/commercial är en unik förberedande ettårig heltidsutbildning. Den ger dig bred kunskap i jazz, hiphop/street, contemporary och balett. Här skapar vi en fusion mellan commercial hiphop och teknisk dans på ett sätt som är unikt, nytänkande och skapar allsidiga dansare. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

 • Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? Balettakademiens Musikalutbildning rustar dig till en självständig och framgångsrik scenkonstnär. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

  Musikalutbildning, 1 år

  Vill du satsa seriöst på en framtid som artist? Balettakademiens Musikalutbildning rustar dig till en självständig och framgångsrik scenkonstnär. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

 • Flera av Sveriges bästa dansare och koreografer har en gång varit studenter hos oss. Här hittar du några av dem!

  Diplomerade dansare

  Flera av Sveriges bästa dansare och koreografer har en gång varit studenter hos oss. Här hittar du några av dem!

Utbildningar

Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Aktuellt tidigare studerande

Toggle module

Johan Forsberg medverkar i Kinky Boots på Malmö Opera
Magnus Emanuelsson dansar på Wallmans i Köpenhamn
Rebecka Carlsson är med i föreställningen Nixon in China på Kungliga Operan
Hanna Leffler medverkar i Bullets over Broadway på Göta Lejon
Zain Odenstål är koreograf och dansare på bland annat Alcazars Disco Defenders
Anna Ståhl är koreograf och dansare på Stockholms Stadsteater
Elina Elestrand arbetar som koreograf

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module