Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Danshelg 60+

Alla som är 60+ är välkomna på en danshelg med pedagoger och dansklasser just för dig.

Dans bryter isolation och skapar gemenskap och glädje, dans förebygger demens, den bygger balans och koordination. När vi dansar uttrycker vi något från oss själva, något unikt och konstnärligt.

Denna helg är det fokus på dig som är 60 år och äldre. Vi får ta plats och vi får dansa loss!

Vi bjuder på workshops av fantastiska koreografer, dansklasser av erfarna danspedagoger i olika stilar samt en föreläsning om dansens mervärden.

Pris: 200 kr för hela helgen och alla aktiviteter.LÖRDAG

9.00-9.45 Föreläsning om Dansens kraft med Åsa Elowson
Åsa är fysioterapeut, dansare och pedagog och har skrivit sin magister uppsats på KI om Dans för personer med Parkinson sjukdom. Läs mer om dans för Parkinson här

10.00-11.30 Modern dans
Möt koreografen och dansaren Linda Forsman, som arbetat med Vindhäxor och är Konstnärlig ledare för KORDA Art in Motion och Matsesgården Stigsbo. http://korda.org/

12.30-13.45 Flamenco
Möt pedagogen Maria Garriga och flamenco! Ta på dig kjolen eller skjortan eller kom som du är, så leker vi med flamencons rytmer, uttryck och energi. Maria är utbildad dansare och pedagog i balett och har rötterna i den spanska dansen.

14.00-16.00 Workshop Natalie Ruiz
Nathalie Ruiz Möt koreografen och dansaren Nathalie Ruiz som dansat i Cullbergbaletten och koreograf sedan 1992. Numera är hon konstnärlig chef för Artome--med kultur som växtkraft, samt framträder, koreograferar, undervisar och föreläser i Sverige och internationellt. Hon är dessutom ledare för dansverksamhet Moving Torup--en dans för ALLA.
www.ruiz-artome.se
www.movingtorup.com

14.30-15.30 Streetdans
Med Jörgen Vedeler, som är utbildad dansare, musiker och entreprenör. Han undervisar i streetdans och locking och är utbildad i Dans för Parkinson metoden.
SÖNDAG

10.15-11.15 Balett Med Ane-Marie Barbut, som dansat de stora klassikerna Svansjön, Nötknäpparen mm och turnerat runt Europa. Ane-Marie har lett Balett för 60+ i flera år och är otroligt uppskattad som pedagog.

11.30-13.00 Balett
Pedgog Ane-Marie Barbut, en öppen balettklass där du är välkommen att sitta som åskådare.

12.00-13.30 Jazzdans ”Med Helen Arnesen Lind som arbetat som dansare och show artist i flera musikaler, samt medverkat i shower på TV och film. Helen undervisar Jazz 60 + på Balettakademien, ” mm.

14.00-16.00 Workshop Charotta Öfverholm(Age on stage) Age on stage är ett projekt som leds av Charlotta Öfverholm, koreograf och dansare. I denna workshop får ni prova hennes metod och koreografi.

Kursmaterial

Om Dans - ett kompendium

Kursledare

Åsa N. Åström

Kontaktinformation:

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
Startdatum: 16 nov 2019
Slutdatum: 17 nov 2019
Antal veckor: 1
Tid:
Studietimmar: 10
Sammankomster: 2
Arrangemangsnr: 1031948
Platser kvar: Fåtal
Pris: 200kr