Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Basic Burlesk 18 år+ N Miss Diamond & Miss Strega

Välkommen till Basic Burlesk med en av Sveriges främsta burleskstjärnor, Miss Diamond och hennes assistent Miss Strega.

Burlesk är en gammal scenkonst som hade sin storhetstid på 1930-1950 talet innan biograferna tog över och fick en nytändning i New York i slutet på 1990-talet. I Sverige har burlesken ”funnits” sedan i början på 2000-talet och har nu utvecklats från att bara utövas på hemliga undergroundklubbar till de stora folkliga scenerna som Hamburger Börs, Berns Salonger, Nalen och Södra Teatern.

Burlesken i sig har sina rötter i Vaudeville-scenen på 1860-talet och har alltid kännetecknats en stor dos humor och satir, något vi fortfarande ser idag. Detta parallellt med det som idag kallas för ”glamour-burlesk” med Dita von Teese i spetsen och som inriktar sig mer på det tjusiga och eleganta.

Burlesk är en dansstil med det handlar också till lika stor del, eller kanske till ännu större del, om den egna självkänslan och att lära sig att uppskatta sin kropp och våga visa upp den. Något som ofta beskrivs som oerhört befriande och en enorm kick. Kursen riktar sig till både gammal som ung.

Miss Diamond startade sin burleskerna 2008 och har sedan dess tasslat sig världen runt, från New York och Las Vegas till Paris, Berling, Warsava och till Sicilianska Kyrkor. Tidigare medlem av Knicker Kittens och Blackbird Burlesque Cabaret, som haft sin egna krogshow på Hamburger Börs samt porträtterade den svenska synden i Eurovision Song Contest i Malmö 2013 och fick äran att hoppa upp ur den 5m höga tårtan när varuhuset NK fyllde 100 år. Hon var även en av producenterna bakom den första Stockholm Burlesque Festival på Berns 2010 och har undervisat i burlesk sedan 2014.

År 2016 tog Nora sin examen från Balettakademiens yrkesdansarutbildning i Stockholm. Hon har sedan dess arbetat som modern dansare, gogo-dansare och sångerska under olika projekt runt om i Sverige. År 2018 fick hon upp ögonen för burlesk och började genast utbilda sig och ta klasser för Miss Diamond. Nu är Noras ambition att arbeta med burlesk på heltid och hon går under shownamnet Miss Strega. Instagram: Miss.Strega

Outfit:
Klä dig i mjuka kläder som du känner dig bekväm och snygg i, dock ej mjukbyxor, det är totalt förbjudet. Gärna tights eller nätstrumpbyxor som framhäver your lovely legs. Är du bekväm att dansa i klackar så ta med det, annars barfota. Under första terminen kommer vi även att jobba med hur man tar av ett par stockings så stockings och höfthållare behöver medtagas och ett par tassels behöver införskaffas (finns att köpas av lärarna). Balettakademien står för lån av boa samt handskar om du inte vill använda dina egna.

Förkunskaper: N - nybörjare. Basic Burlesk riktar sig till alla, vare sig du vill stå på scen och göra en karriär eller om du enbart vill dansa för privat bruk. Kursen är för vuxna från 25 år och uppåt.

Foto: Jessica Arneback

Kursmaterial

Om Dans - ett kompendium

Kontaktinformation:

Kundtjänst Balettakademien i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Boka nu!

Toggle module
Plats: Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
Startdatum: 27 jan 2019
Slutdatum: 12 maj 2019
Tid kvar till startdatum: 11 dagar
Antal veckor: 14
Tid: Sö 17:30-19:00
Studietimmar: 28
Sammankomster: 14
Arrangemangsnr: 997757
Platser kvar: Ja
Pris: 3255kr

Karta

Toggle module

Balettakademien

Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM