Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

Mindfulness 16 år+ Jonas Ask Alla Nivåer

”Mindfulness – Lär dig leva i nuet” ger dig verktyg, inspiration och stöd att öka och behålla din medvetna närvaro i nuet. Du får lära dig hur du kan minska ned på stress, splittring, ältande och oro. Och hur du kan öka fokus, koncentration, lugn och välbefinnande. Du får ökad balans mellan aktivitet och vila, mellan att göra och att vara. Och du blir medveten om vad i ditt liv som tömmer dig på energi, vad som blockerar din energi och hur du kan göra för att komma i balans.

Mindfulness förbättrar, fördjupar och förhöjer din livskvalitet på ett genomgripande sätt. Du får träna dig på att bli medveten om allt som är och sker i nuet med ett öppet, tillåtande, accepterande och icke-dömande sinne. Kursen ger dig vägledning och hjälp att komma i kontakt med ditt inre lugn; ditt inre centrum av frid, stillhet, kärlek och välbehag. Du lär dig hur du kan göra en sak i taget och få bättre resultat och samtidigt uppleva förhöjd livskvalitet i olika situationer, sammanhang och aktiviteter.

Du får ökad medvetenhet om hur sinnesintryck, tankar, känslor och kroppsförnimmelser samspelar och påverkar dig. Och du får lära dig tekniker, verktyg och förhållningssätt som främjar din hälsa och ditt välbefinnande och hjälper dig att se dina egentliga behov, bortom ”borde” och ”måste”. Syftet med kursen är att du ska lära dig att tillämpa medveten närvaro i din vardag.

Det är i nuet ditt liv pågår, utvecklas och förändras. Det är i nuet du kan påverka ditt liv och göra dina val. Inte i det förflutna, som redan passerat och som du inte kan ändra på, och inte heller i framtiden som du inte kan styra över. Ledord och teman är: Kroppsmedvetenhet, andningsmedvetenhet, acceptans och tacksamhet.

Kursen är öppen för alla. Den riktar sig både till dig som prövat på mindfulness tidigare och till dig som är helt ny för det. Det krävs inga som helst förkunskaper. Du kommer som du är och vi utgår från den du är, där du är i ditt liv, här och nu. Alla övningar och meditationer anpassas individuellt, är enkla och kraftfulla och kan lätt integreras och användas i helheten av din vardag.

För dig som gillar att dansa och går danskurs på Balettakademien erbjuder mindfulnesskursen ett unikt komplement att stärka och förbättra din förmåga till balans, koncentration och fokus. Du ökar din kroppsliga medvetenhet och lär dig lyssna till känslor och förnimmelser i kroppen och du blir mer medveten om hur dina tankar om dig själv och ditt dansande samspelar med känslor och kroppsförnimmelser som påverkar din dans.

Mindful Coaching och Qi-andning

En unik del av kursen består av Mindful Coaching. Detta är en form av mental träning som bygger på kognitiv och existentialistisk psykologi i kombination med mindfulness. Coachingen ger dig möjlighet att reflektera över din livsstil, dina val och din hälsa i ett helhetsperspektiv och att medvetet fokusera på lösningar och möjligheter. Inslagen av livscoaching görs på olika sätt: I form av vägledda och coachande gruppsamtal, i dialogiska föreläsningar med frågor och svar samt genom självcoachande övningar och interaktion mellan kursdeltagare.

En annan extra bonus med denna kurs är att du får pröva på Qi-andning som är en form av meditation i rörelse med fokus på andningen i kombination med mjuka, lätta rörelser. Qi-andningen ger dig energi och hjälper dig att öka din inre balans och närvaro. Och den stimulerar en avspänd och naturlig andning som motverkar och tar bort stress.

Kursledare
Jonas Ask leder mindfulnesskursen sedan 2010. Han är certifierad livscoach, diplomerad hälsocoach och mindfulness- samt qi-andningsinstruktör. Han är utbildad lärare och har mångårig erfarenhet av att undervisa vuxna och ungdomar i bland annat psykologi. Jonas driver företaget Vipassana Livscoach och Mindfulness. Läs mer om honom och mindfulness på hans hemsida: http://vipassanalivscoach.se/

Innehåll

  • Praktiska, guidade övningar såsom meditationer, qi-andning, coaching.
  • Kortare föreläsningar och coachande samtal.
  • Förslag på hemövningar

Studiematerial
Nedladdningsbara ljudfiler med meditationer. Övrig kurslitteratur delas ut under kursens gång i form av kopior/kompendier. (Allt material ingår i kursavgiften.).

Undervisningsform och kursupplägg
Vi träffas en gång i veckan för teori, praktiska övningar och samtal enligt beskrivningen ovan.

Förkunskaper: Passar alla, med eller utan förkunskaper.Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.

Kursmaterial

Om Dans - ett kompendium

Kursledare

Jonas Ask

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM
Startdatum: 16 okt 2017
Slutdatum: 4 dec 2017
Antal veckor: 7
Tid: Må 20:00-21:30
Studietimmar: 14
Sammankomster: 7
Arrangemangsnr: 896074
Platser kvar: Ja
Pris: 1775kr

Karta

Toggle module

Balettakademien

Birger Jarlsgatan 70, 10239 STOCKHOLM