Balettakademien i Stockholm - kurser - Balettakademien Stockholm

Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Balettakademien, kurser

Kurser

Om du siktar på att bli dansare eller vill dansa bara för att det är roligt, för motionen, gemenskap eller fysisk utmaning – vi har kurser och linjer för alla! Nybörjare till avancerat. Här finns olika dansstilar inom balett, jazz, modernt, hiphop/street, kropp & själ och mycket mer. Välkommen!

Hittar du inte kursen du söker? Den 15 november publicerar vi vårens kurser på vår hemsida och den 15 maj publicerar vi höstens kurser. Följ vår Facebooksida för regelbunden information om våra kurser. 

 • Här har vi samlat alla kurser för barn 3-6 år och unga 7-12 år. Välj mellan olika danstekniker som balett, jazz, modernt och hiphop/street samt scenkurser och BA linjer.

  Kurser för barn

  Här har vi samlat alla kurser för barn 3-6 år och unga 7-12 år. Välj mellan olika danstekniker som balett, jazz, modernt och hiphop/street samt scenkurser och BA linjer.

 • Här hittar du alla kurser som passar dig mellan 13 till 16 år. Vilken blir din favorit? 

  Kurser för dig mellan 13 och 16 år

  Här hittar du alla kurser som passar dig mellan 13 till 16 år. Vilken blir din favorit? 

 • Här har vi samlat alla kurser inom ämnet balett, tåskola, balettrepertoar och barockdans för dig från 16 år och uppåt. Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans, smidighet men framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

  Balett

  Här har vi samlat alla kurser inom ämnet balett, tåskola, balettrepertoar och barockdans för dig från 16 år och uppåt. Vi övar teknisk färdighet, konstnärligt uttryck, hopp, piruetter, balans, smidighet men framför allt den fantastiska känslan av att dansa balett.

 • Här har vi samlat alla kurser inom ämnet street/commercial för dig från 13 år och uppåt: hiphop/street, contemporary hiphop, breaking, dancehall, house, stepp/tap, commercial, feminine vibe, feminine vibe hiphop och feminine stylez. 

  Street/Commercial

  Här har vi samlat alla kurser inom ämnet street/commercial för dig från 13 år och uppåt: hiphop/street, contemporary hiphop, breaking, dancehall, house, stepp/tap, commercial, feminine vibe, feminine vibe hiphop och feminine stylez. 

 • Här har vi samlat alla kurser inom ämnet jazz för dig från 13 år och uppåt. 

  Jazz

  Här har vi samlat alla kurser inom ämnet jazz för dig från 13 år och uppåt. 

 • Här har vi samlat alla kurser inom ämnet modernt, tidigare modern/nutida dans, för dig från 13 år och uppåt. Vi använder kroppen som uttrycksmedel, dansar till olika musikstilar och övar dansteknik, balans, koordination, styrka improvisation och koreografi. 

  Modernt

  Här har vi samlat alla kurser inom ämnet modernt, tidigare modern/nutida dans, för dig från 13 år och uppåt. Vi använder kroppen som uttrycksmedel, dansar till olika musikstilar och övar dansteknik, balans, koordination, styrka improvisation och koreografi. 

 • Här har vi samlat träningsformer som bygger upp styrka och smidighet, samt ger ökad kroppskännedom och mental återhämtning. Klasser som fungerar utmärkt som komplement till dansträning.

  Kropp och själ

  Här har vi samlat träningsformer som bygger upp styrka och smidighet, samt ger ökad kroppskännedom och mental återhämtning. Klasser som fungerar utmärkt som komplement till dansträning.

 • Här hittar du spännande workshops med lärare från både när och fjärran. 

  Workshops

  Här hittar du spännande workshops med lärare från både när och fjärran. 

 • Här har vi samlat alla kurser för dig från 25 år och uppåt inom olika ämnen. 

  Kurser för dig från 25 år

  Här har vi samlat alla kurser för dig från 25 år och uppåt inom olika ämnen. 

 • BA Linjer riktar sig till dig med stor passion för sång och dans och som vill dansa mer än en gång i veckan. Vi har både balett och klasser för dig som gillar att stå i rampljuset och att sjunga.

  BA Linjer 9-20 år

  BA Linjer riktar sig till dig med stor passion för sång och dans och som vill dansa mer än en gång i veckan. Vi har både balett och klasser för dig som gillar att stå i rampljuset och att sjunga.

 • Vi har ett gediget utbud av öppna klasser inom olika tekniker. 

  Öppna klasser schema

  Vi har ett gediget utbud av öppna klasser inom olika tekniker. 

 • För dig som gillar fart och svett eller bara vill komma i form och ha riktigt roligt under en intensiv lunchtimme. Här får du tillfälle att prova olika danstekniker där dansglädjen står i fokus.

  Dansa på lunchen

  För dig som gillar fart och svett eller bara vill komma i form och ha riktigt roligt under en intensiv lunchtimme. Här får du tillfälle att prova olika danstekniker där dansglädjen står i fokus.

 • Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinsons sjukdom. Kurserna leds av pedagogerna Åsa N. Åström och Åsa Elowson.

  Dans som rehabilitering

  Dans för Parkinson är en metod och ett redskap för att träna personer med Parkinsons sjukdom. Kurserna leds av pedagogerna Åsa N. Åström och Åsa Elowson.

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser? Nu har du möjlighet att ta igen. 

Till Ta igen-schemat

Nivåer

Toggle module

Nivåindelning

Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom! Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp om det behövs. Tala med läraren eller kontakta oss via vår kundtjänst om du har frågor så hjälper vi dig gärna.

Street/commercial, modernt och jazz
N nybörjare, första och andra terminen inom vald dansteknik.
F fortsättning, 3-4 terminers grundläggande förkunskaper inom vald dansteknik.
M mellannivå, 5-7 terminers goda tekniska förkunskaper inom vald dansteknik. Klasser med större och fler utmaningar.
A avancerad, minst 8 terminers förkunskaper på en mycket hög teknisk nivå. 

Alla nivåer passar dig både med eller utan förkunskaper.

Balett 13-16 år
N nybörjare, första och andra terminen.
F fortsättning, minst 1-3 års förkunskaper.
M minst 4 års förkunskaper.

Balett
N1 Nybörjare första terminen.
N2 Nybörjare andra terminen.
F3 Fortsättning, minst ett års förkunskaper.
F4 Minst 2-3 års förkunskaper.
F5 Minst 4-5 års förkunskaper.
M6 Mer än 5 års förkunskaper.
M7 Flera års förkunskaper, för dig som dansar flera gånger i veckan.
A8 Avancerat. 


Åldersindelning

13 år+: Kursen är för ungdomar från 13 år och vuxna.
16 år+: Kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.
25 år+: från 25 år och uppåt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress