Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Elev berättar: Cesar Carerra

Cesar Carrera, åk1 Dansutbildningen ht17

Jag började dansa redan när jag var barn tack vara min mamma som satte mig på lite olika danskurser. Sedan dansade jag egentligen hela livet fram tills jag var 18 år och bestämde mig för att resa, se världen och göra något helt annat.

- Men sedan efter några år så kände jag ändå att dansen saknades mig och jag ville försöka se vad som skulle hända om jag gav det en riktig chans. Jag sökte till Löftadalens Folkhögskola i Åsa för att ta igen det som jag, på något sätt, tappat under åren jag inte dansade. Efter två år på Löftadalens sökte jag hit, till Balettakademien och kom in!

Är utbildningen som du förväntade dig?
- Ja, men förmodligen mycket för att Löftadalens ändrade mina förväntningar på BA. Jag trodde att det var en skola där alla topp-duktiga dansare går och att det var nästan ouppnåeligt att gå här. Men det är ju väldigt vanliga och jordnära personer som går här, duktiga såklart, men kanske inte så ouppnåeliga som jag tänkte mig innan.

- Jag har verkligen fått en "aha-upplevelse" i mitt förhållande till modern dans sedan jag började. Jag har alltid sett mig som en jazzdansare, men nu inser jag att modern dans är det som jag tycker absolut mest om och förmodligen är bäst på också. Balettakademin har verkligen ändrat min syn på det.

Vad vill du göra efter utbildningen?
- Ett långsiktigt mål är att dansa på Göteborgs Operan, det är verkligen ett fantastiskt kompani! Men direkt efter BA så tror jag säkert att jag kommer att frilansa, resa, upptäcka dansvärlden helt enkelt.

Finns det något som du vill säga till den som funderar på att söka?
- Börja med en folkhögskola, där får du en så bra grund. Jag känner mig efter mina år väldigt bekväm med dansen, vad lärarna här på BA menar och är lite säkrare på min egen kapacitet. Sen, lyssna på dina danslärare och deras råd.

Dansutbildningen

Toggle module