Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Dansutbildningen på Balettakademien Göteborg ger dig en professionell yrkesutbildning som dansare

Elever ur avgångsklassen dans 2015

Dansutbildningen

Balettakademiens Dansutbildning är enbred utbildning med inriktning mot modern dans. Hos oss får du en gedigen utbildning i små klasser. Kursplanen går metodiskt fram för att du skall ges möjlighet att utveckla just dina styrkor, i interaktion med andra. Utbildningenstår under statlig tillsyn och lyder under förordningen för Konst- och Kulturutbildningar inom Myndigheten för Yrkeshögskolan. Vidare är Dansutbildningen CSN-berättigande och du kan dessutom söka utökat lån för årsavgiften.

Basämnen är modernt, balett, jazz och repertoar där du möter många olika tekniker och stilar. Dessutom tränar du pilates, stepp och får teoretiska kunskaper i danshistoria, musikteori, branschkunskap, kost, anatomi mm. Inom basämnena utvecklas dels din tekniska förmåga, dels din förmåga att interpretera en koreografi.  Du möter inom modernämnet bl.a. improvisation, komposition och instudering av både originalkoreografier och redan etablerade kompositioner.

Detta arbete ger dig på sikt möjlighet att utveckla ditt personliga uttryck på scenen för att som professionell dansare kunna söka arbete inom såväl moderna kompanier som i musikaler och shower.

Stort fokus läggs på ditt eget förhållningssätt till arbetet utifrån dina målbilder och reflektioner liksom pedagogernas återkoppling på studenternas utveckling.

Även om fokus är på din individuella utveckling är inget sceniskt arbete möjligt att utveckla på egen hand. Att arbeta professionellt som dansare förutsätter samarbete, närvaro och interaktion med dansare, koreografer och regissörer och andra. Därför ställer vi stora krav på närvaro på skolan och att du alltid kommer förberedd till lektion, både fysiskt och mentalt.

Utbildningen sker på heltid med schemalagd undervisning i huvudsak på dagtid men även kvällar och helger förekommer. Du har också tillgång till skolans studios och salar för eget arbete när du inte är schemalagd vilket är en förutsättning för din utveckling.

Under utbildningen redovisas det pågående arbetet kontinuerligt på vår teaterscen, såsom ensembleverk eller solopartier, improvisationer eller egen komposition. Det tredje läsåret arbetar du med hela verk och medverkar i en offentlig slutproduktion av ett professionellt konstnärligt team.

Ansökan

Mer information om antagningsproven samt ansökan kommer att finnas här from februari.

Antagningsprov

Den 15-17 maj

Dansutbildningen

Toggle module

Tidigare elev berättar

Toggle module