Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Ingalill Rask Wagner, lärare i sång på Balettakademien i Göteborg

Ingalill Rask Wagner

"Att sjunga är en rent fysisk njutning - för att inte tala om vad det gör för själen!Som professionell musikalartist måste man kunna använda rösten på tusen olika sätt, utan att för den skull förlora sin personliga identitet och röstklang. Det är en inspirerande utmaning, förenad med ansvar och stor glädje, att få arbeta med unga människors röster. Jag tröttnar aldrig! "

Ingalill Rask Wagner är utbildad sångpedagog och operasångerska vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Göteborg. Under åren 1997 – 2003 var hon sångerska, regissör och konstnärlig ledare för barockoperagruppen Utomjordiskas uppsättningar, och  2003-2004, även utbildningsledare för den nya operautbildningen vid Operahögskolan.

Hon har arbetat på Balettakademien sedan 1988 som lärare i sång, kör, musikalteater, och bidragit till musikallinjens utveckling, både som lärare men framförallt som regissör, utbildningsledare, bitr.rektor och rektor (2007-2010). Här har hon också undervisat många av Sveriges största musikalartister.

Om Folkuniversitetet

Toggle module
Toggle module
Poddradio om folkbildning
Toggle module
Följ oss på Twitter

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer