Du är här:

Testledarutbildningar våren 2017

Publicerad: 2016-07-01 15:25

20 respektive 27 februari  2017 startar vi nya testledarutbildningar på A2/B1- och B2-nivå

Nya testledarutbildningar för Swedex

Ett testcenter för Swedex måste ha tillgång till speciellt utbildade testledare. För att det ska bli möjligt att erbjuda Swedex i flera länder och på fler platser i världen anordnas testledarutbildningar på heldistans. Kurserna, en för nivå A2/B1 som startar 20 februari och en för nivå B2 med kursstart den 27 februari.

Utbildningen vänder sig till lärare som undervisar i svenska, har goda kunskaper i svenska (svenska som modersmål eller färdighet minst motsvarande C1 enligt Europarådets nivåbeskrivning) och som är intresserade av att fungera som testledare för Swedex och att etablera ett Swedexcenter vid sin institution.

Målet med kursen är att göra deltagarna förtrogna med Swedex så att de självständigt kan leda testet och bedöma de delprov som ingår. Eftersom det muntliga testetkräver två utbildade testledare är det praktisk om man är två från samma institution som genomgår testledarutbildningen samtidigt.

Utbildningarna omfattar bland annat följande:

• Europarådets nivåbeskrivning
  • Test och testformat för Swedex på respektive nivå (A2/B1 eller B2)
  • Kriterier för bedömning av skrivuppgiften och den muntliga delen
  • Träning i att bedöma skrivuppgiften
  • Träning i att bedöma den muntliga upggiften
  • Administration och genomförande

Uppgifterna i kursen består dels av onlinediskussioner och dels av bedömningsuppgifter. Bedömningsuppgifterna går till så att man får ta del av autentiska exempel på skriftliga och muntliga test, både i grupp och individuellt. Deltagarna i kursen måste ha tillgång till dator med Internetuppkoppling. I kursen ingår bl a Power Point-presentationer och filmer.

Önskar Du delta i någon av Swedex testledarutbildningar? Du kan webboka dig här:

Länk till bokningssida för A2/B1

Länk till bokningssida för B2

Vid frågor om kurserna skriv till Andreas Eraybar på e-postadressen andreas.eraybar@folkuniversitetet.se