Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Swedex lanseras på B2-nivå

Publicerad: 2011-03-10 15:35

25 mars 2011 lanseras Swedex på B2-nivå.

"Swedex är något unikt. Det är ett rent certifikatsprov som visar ens faktiska kompetens i svenska vid ett givet tillfälle ... B2-nivån borde vara jätteintressant för arbetsgivarna. Den nivån innebär att du är en självständig språkanvändare."

- Karl Lindemalm, Swedex utvecklingsgrupp

Swedex på B2-nivå

25 mars 2011 lanseras Swedex B2 då de första provtillfällena på B2-nivå hålls vid Folkuniversitetet i Göteborg och Stockholm.

Syftet med provet är att certifiera att testtagaren har språkkunskaper i svenska på motsvarande B2-nivån enligt Europarådets nvivåskala för språk, Gemensam europeisk referensram för språk (CEFR). Swedex B2 är ett kriterierelaterat prov där testtagarens allmänna språkförmåga bedöms och har tagits fram efter önskemål framför allt från utlandet om ett svenskt språktest på högre nivå. B2-certifikatet, som länge har varit efterfrågat, är värdefullt för exempelvis den som söker att arbete där kunskaper i svenska språket efterfrågas.

Önskar du göra Swedex på B2-nivå? Kontakta ditt lokala testcenter för mer information!

Senaste nyheterna

Toggle module

Röster om Swedex

Toggle module

"Ett Swedextest fyller minst två goda syften: Det stämmer av den studerandes utveckling. Det ger ett certifikat att visa upp för arbetsgivare. Jag har arbetat med Swedex i Japan och ser det som ett mycket väl fungerande test av studenternas kunskaper."

–Einar Korpus, professor i svenska vid
Osaka universitet 2010-2011

Testledarutbildning

Toggle module