Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Everyday Swedish for Asylum Seekers (beginners)

Everyday Swedish for Asylum Seekers (Beginners)

This course is for people who do not know any Swedish.ou are either an asylum seeker or have been granted a residence permit, but are still living in reception accommodation. The course is free.
You must give your LMA number when you enrol. Please also take your LMA card to the first lesson.

Course goal

You will learn the basics of Swedish. The goal is that you will be able to make yourself understood (and will be able to understand others) in everyday situations. Examples include: saying “hello”; shopping; and, giving and asking for simple information.

Required knowledge
To do this course, you do not need to know any Swedish.

Methodology

We practice all language skills – speaking, reading, listening and writing.

• The focus is on oral communication.
  • Teaching is in Swedish.
  • You take an active part in the lessons.
  • Exercises in pairs and small groups are an important part of the course. You will have maximum opportunity to use the language.
  • Between lessons, you need to study at home.
  • Your teacher will continuously help you to assess your progress.

Course literature

You will receive course literature from your teacher.

Ansökningsinformation

To enrol, press the green “boka kursen nu” button and then select “use the English booking form”. You can then enter your personal details and your LMA number.

Den här kursen är för dig som är asylsökande och som inte har kunskaper i svenska. Fokus ligger på muntlig kommunikation och du får lära dig enkel vardagssvenska.

Kursen är kostnadsfri, men för att anmäla dig måste du ha ett LMA-nummer, som du ska ange vid anmälan. Du måste ha ditt LMA-kort med dig vid första kurstillfället. Observera att du inte kan gå kursen om du har fått uppehållstillstånd. För att anmäla dig trycker du på den gröna knappen ”boka kursen nu” och sen väljer du ”use the English booking form” för att kunna skriva in dina personuppgifter och ditt LMA-nummer.

Kursens mål
Målet är att du ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i olika vardagssituationer.

Förkunskaper
Du får lära dig grunderna i det svenska språket. Du behöver kunna det latinska alfabetet för att gå denna kurs.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva
  • Fokus ligger på muntlig kommunikation
  • Undervisningen sker på svenska
  • Du deltar aktivt på lektionerna
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt
  • Vi har max 20 deltagare i gruppen
  • Kurslitteratur
    Du får ett kompendium av din lärare.

Kursmaterial

Goda Grunder

Bokning

Plats:
Startdatum: 24 apr 2017
Slutdatum:
Tid kvar till startdatum: 25 dagar
Antal veckor: 4
Tid: Må 09:15-12:15
On 09:15-12:15
Fr 09:15-12:15
Studietimmar: 40
Sammankomster: 10
Arrangemangsnr: 889422
Platser kvar: Ja
Pris:
Testa din språknivå

Hitta din kursnivå

Toggle module

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Praktiska studietips

Studietips för språkstudier

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer