Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Everyday Swedish for Asylum Seekers (beginners)

This course is for those who are seeking asylum and who do not have any knowledge of Swedish. The focus is on oral communication and you will learn simple everyday Swedish

The course is for those who do not have any knowledge of Swedish.

The course is free of charge for those who are seeking asylum or have obtained a residence permit but still live in an asylum camp centre. In order to register you must have a LMA number, which you must provide when registering. To enrol, press the green button “boka kursen nu” and then select “Use the English booking form” to enter your personal details and your LMA number.

Den här kursen är för dig som inte har några kunskaper i svenska. Antingen är du asylsökande eller har fått uppehållstillstånd men bor kvar i ett anläggningsboende. Fokus ligger på muntlig kommunikation och du får lära dig enkel vardagssvenska. Kursen är gratis och du måste ange ditt LMA-nummer vid anmälan. Ta även med ditt LMA-kort till första lektionen. För att anmäla dig trycker du på den gröna knappen ”boka kursen nu” och sen väljer du ”use the English booking form” för att kunna skriva in dina personuppgifter och ditt LMA-nummer.

Kursens mål

Du får lära dig grunderna i det svenska språket. Målet är att du ska kunna göra dig förstådd och förstå andra i olika vardagssituationer, t.ex. när man hälsar på någon, handlar, ger och ber om enkla upplysningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet för att gå denna kurs.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva.
  • Fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna.
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt.
  • Du behöver studera hemma mellan träffarna.
  • Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt.

Kurslitteratur

Du får kurslitteratur av din lärare.

Marie Hjort

Kontaktinformation:

Anna Wahlbäck Jensen

anna.wahlback-jensen@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Börje Olssonsväg 9, 63370 HÅLLSTA
Startdatum: 30 maj 2017
Slutdatum: 25 jul 2017
Tid kvar till startdatum: 35 dagar
Antal veckor: 8
Tid: Ti 15:00-18:00
To 15:00-18:00
Studietimmar: 40
Sammankomster: 14
Arrangemangsnr: 892750
Platser kvar: Ja
Pris: 0kr

Hållsta flyktingförläggning

Börje Olssonsväg 9, 63370 HÅLLSTA

Testa din språknivå

Hitta din kursnivå

Toggle module

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Praktiska studietips

Studietips för språkstudier

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer