Ansökan om intyg för au-pairer

Folkuniversitetet utfärdar anmälningsintyg som du kan skicka till Migrationsverket eller svenska ambassader runt om i världen för att ansöka om uppehållstillstånd för din blivande au-pair.

Ansökningsinformation

För att din ansökan om intyg ska bli godkänd krävs det följande:
  • Au-pairen ska vara anmäld på valfri kommande kurs i svenska i Lund. Observera dock att Migrationsverket ställer vissa krav avseende bl a lägsta antal undervisningstimmar i veckan samt vem ska stå för kostnaden
  • Kursavgiften ska vara förbetald med kort (ej fakturabetalning)
  • Au-pairens fullständiga personuppgifter, inklusive födelsedatum, ska anges i kursanmälan
  • Fullständiga personuppgifter, inklusive personnummer, på en vuxen i värdfamiljen (anges som "Annan betalare" i kursanmälan)

Au-pairen är nu inbokad enligt ovan. Hur går jag vidare?

• Klicka på knappen "Boka kursen nu" (TIPS! Högerklicka på knappen och välj "Öppna länk i ny flik") och välj sedan "Use the English booking form"
  • Fyll i au-pairens personuppgifter inklusive födelsedatum
  • Ange i meddelandefältet om du vill få intyget hemskickat via brev eller om du föredrar att hämta det på vårt kontor
  • Välj "Credit Card" som betalningsmetod
  • Välj "Other invoice recipient" och fyll i personuppgifter på en vuxen i värdfamiljen inklusive personnummer
  • Klicka på "Book course" och fortsätt med kortbetalningen: 350 kr (inkl porto)

Vad händer sen?

Vi tar emot och bearbetar din ansökan under ordinarie öppettider. Det kan ta oss mellan 1-2 arbetsdagar att utfärda och skicka intyget.

Bokning

Skomakaregatan 8, 22002 LUND

Hitta din kursnivå

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Utförligare beskrivning

Hör gärna av dig till oss för kursrådgivning eller frågor kring nivåbedömning.

046-197700
kurser.syd@folkuniversitetet.se