Svenska A1, fem gånger/vecka extraintensiv

Ta chansen att studera svenska under två intensiva och roliga sommarveckor i centrala Stockholm! På våra extraintensiva kurser i svenska för nybörjare håller vi ett högt tempo och har kommunikation i fokus.Kursen passar dig med studievana. Undervisning 09.00-11.15 och 12.15-14:30. Don’t miss the opportunity to study Swedish for two intensive, fun-packed weeks in central Stockholm during the summer. Our intensive Swedish courses for beginners are taught at a fast pace with the main focus being on communication. The lessons run from 09:00 –14:30 with an hour break for lunch. We advise that you have previous experience of studying at a high-tempo before enrolling on one of our intensive courses. Please click on the link "Course plan" below for additional information in English.

Kursens mål

Målet är att du ska kunna göra dig förstådd, och förstå andra, i enkla vardagssituationer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i svenska, men du behöver kunna det latinska alfabetet.Det är en fördel om du har studerat språk tidigare, alternativt har ett germanskt språk som ligger nära svenskan.

Innehåll

På kursen lär du dig bland annat att hälsa, presentera dig, prata om dig själv (familj, fritid, studier, arbete etc.) och göra inköp. Vi övar mycket naturligt uttal. Du får läsa enkla dialoger och kortare texter och öva att förstå talad svenska. Du lär dig de grammtiska grunderna, till exempel ordföljd, tempus, substantiv- och adjektivböjning, pronomen och prepositioner. Klicka på länk nedan för en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

Arbetssätt

• Vi arbetar med alla språkfärdigheter, men fokus ligger på muntlig kommunikation.
  • Undervisningen sker på svenska.
  • Du deltar aktivt på lektionerna och övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen.
  • Du behöver lägga ner ett par timmar på hemarbete inför varje lektion.
  • Vi har max 15 deltagare i grupperna.

Rekommenderad fortsättningskurs

Efter A1 bör du fortsätta på A2.

Kurslitteratur

Rivstart A1 + A2 Textbok och övningsbok (2a upplagan/ 2nd Edition) kapitel 1-10 (P Levy Scherrer, K Lindemalm, Natur och Kultur 2014). Facit och webbövningar till boken finns på www.nok.se/rivstart. Kurslitteratur ingår inte i avgiften.

Meddelas vid kursstart

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
23 jul 2018
Slutdatum
3 aug 2018
Antal veckor
2 veckor
Tid kvar till startdatum:
62 dagar
Må 09:00 - 14:30
Ti 09:00 - 14:30
On 09:00 - 14:30
To 09:00 - 14:30
Fr 09:00 - 14:30
10 st
5 525 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners