Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Grammatikpasset Tempus- Nyhet

Behöver du öva mer på svenskans tempus? Vilka verbformer använder vi i dåtid, nutid och framtid? På grammatikpasset får du möjlighet att fokusera bara på tempus och verbformer under en lektioner. Vi repeterar regler och övar praktiskt.

Kursens mål
Målet är att du ska bli säkrare på att använda rätt tempus. Du ska känna till principerna för tempusharmoni ( nutids- och dåtidssystemet ) och veta hur och när man använder de svenska verbens olika former.

B1+

Arbetssätt

• Undervisningen sker på svenska
  • Vi arbetar med muntlig och skriftlig färdighet
  • Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du få använda språket maximalt
  • Du deltar aktivt på lektionerna
  • Vi har max 15 deltagaret

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Garvaregatan 13, 46130 TROLLHÄTTAN
Startdatum: 30 mar 2017
Slutdatum:
Tid kvar till startdatum: 34 dagar
Antal veckor: 1
Tid: To 18:00-20:30
Studietimmar: 3
Sammankomster: 1
Arrangemangsnr: 862864
Platser kvar: Ja
Pris: 300kr

Folkuniversitetet Trollhättan

Garvaregatan 13, 46130 TROLLHÄTTAN

Testa din språknivå

Hitta din kursnivå

Toggle module

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Praktiska studietips

Studietips för språkstudier

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer