Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Allmän kurs SVES på Braheskolan

Allmän kurs SVES på Braheskolan

En folkhögskolekurs för dig som vill komma igång med dina studier på gymnasienivå och påbörja resan mot grundläggande behörighet. Kursen ges av Braheskolan, Visingsö folkhögskola i samarbete med Folkuniversitetet Jönköping.

Målgrupp/Förkunskaper

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet men passar också dig som känner att du inte har de faktiska kunskaperna från gymnasie- eller grundskola och vill skapa en bättre grund att stå på.

Mål

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska, svenska och samhällskunskap. Då kursen delvis vänder sig till studerande i behov av kontakt med arbetsmarknaden kommer en del av samhällskunskapsämnet ha denna koppling. Kursen syftar förutom den rent akademiska aspekten till att stärka deltagarnas självförtroende och därigenom öka möjligheterna att komma vidare i studier eller yrkesliv.

Kursinnehåll

Läsåret kommer att koncentreras kring tre huvudämnen, engelska, svenska och samhällskunskap. Inom ramen för dessa ämnen ser vi gärna att gruppen har möjlighet att påverka kursens inriktning utifrån de intressen och behov som finns.

Skolan

Kursen bedrivs av Braheskolan, Visingsö folkhögskola i samarbete med Folkuniversitetet Jönköping. Undervisingen kommer att ges i Folkuniversitetets lokaler i centrala Jönköping.

Kostnad

Undervisingen är kostnadsfri. I samband med bekräftad antagning betalar du 500 kr i materialkostnad. Utöver detta kan du behöva köpa visst material själv. 

Studiemedel

Kursen är berättigad till studiemedel från CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd från och med höstterminen det år du fyller 20. Fullt bidrag + lån = 9.904 kr för 4 veckor. Är du under 20 år får du studiebidraget på 1.050 kr för 4 veckor.

Kontaktinformation:

Telefon: 036-166400

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Skolgatan 25B, 55316 Jönköping
Startdatum: 7 nov 2016
Slutdatum: 16 jun 2017
Antal veckor: 30
Tid:
Studietimmar:
Sammankomster:
Arrangemangsnr:
Platser kvar:
Pris: 0kr

Hitta din kursnivå

Toggle module

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer