Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Japanska A1 del 3

Japanska A1 del 3

Målgrupp
Den här kursen riktar sig till dig som lärt dig grunderna i japanska. Du har läst cirka 50 studietimmar eller har motsvarande kunskaper. Du kan läsa korta texter med hiragana och katakana i långsamt tempo. Du kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser, presentera dig själv och ställa enkla frågor. Du kommunicerar hjälpligt på ett mycket enkelt sätt om samtalspartnern talar långsamt och tydligt.

Mål
Du kommer att ha ett utökat ordförråd och ha fördjupat din kunskaper om språket. Du kommer kunna böja verb och adjektiv i lite mer komplicerade satsmönster. Du ska ha blivit lite säkrare på att läsa texter med hiragana och katakana.

Innehåll
Vi övar på att göra beställningar via telefon exempelvis boka bord på restaurang, fråga om och ta emot färdbeskrivningar, hur man agerar/konverserar på fest, presentera sin familj, prata om sitt arbete, sin bostad, uttrycka intressen med mera. Vad gäller grammatiken blir det mer verbböjning i satsmönster, t ex te-form, böjning av adjektiv som predikatsfyllnad (imperfekt), läsa enkla texter med kana, enklare kanji kan presenteras efter elevernas behov.

Undervisningsform/kursupplägg
Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Det finns möjlighet till webbstöd mellan lektionstillfällena. Efter tredje kurstillfället kan man vara med på skype om man inte kan närvara fysiskt på kursen.Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Litteratur och material
Litteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kurslitteratur som är engelsk/japansk. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD, video, samt lärarens eget material användas.

Lärare
Alla våra lärare har japanska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Japans kultur, seder och bruk.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

Lokal
Alla våra kurser går i lokaler som finns i innerstaden. Så fort kurslokal är fastställd framgår det under "Plats" i bokningsrutan uppe till vänster. Information om kurslokal finns även i kurskallelsen.

Kursledare

Sue Sugizaki

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Våra kurser går på Kungstensg, 45 eller i nära anslutning dit.
Kursstart
11 sep 2018
Slutdatum
27 nov 2018
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
113 dagar
Tider
Ti 19:30 - 21:00
Studietimmar
24
Tillfällen
12 st
Arr nr.
957423
Platser kvar
Ja
Pris
2 525 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss!

@folkuniversitetetstockholm

 Twitter@Folkuniv_sthlm

Facebook Folkuniversitetet Stockholm folkuniversitetetstockholm

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners