Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Finska nybörjare - A1 del 1

Finska nybörjare - A1 del 1

Vill du läsa Finska A1 del 1 nybörjare? Gör en intresseanmälan till mejlen nedan! Vi startar kursen när vi har tillräckligt många intresserade deltagare.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte har läst finska tidigare.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i finska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:
  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på finska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på ryska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har finska som modersmål eller talar språket flytande och har bott en längre tid i ett land där finska talas. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Anmälan

Anmäl ditt intresse till oss på 018-68 00 00, info.uppsala@folkuniversitetet.se eller använd kontaktformuläret nedan.

En intresseanmälan är inte bindande. När vi fått in tillräckligt många intresserade kontaktar vi dem som anmält sig för att se vilka som fortfarande är intresserade och för att försöka hitta en dag och tid som passar alla. Utgångspunkten är att kursen ges en kväll i veckan under tolv veckor.

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
Ej fastställt
Antal veckor
12 veckor
Studietimmar
24
Tillfällen
12 st
Arr nr.
129532
Platser kvar
Ja
Pris
2 450 kr

Nyhetsbrev