Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Engelska A2 del 1

Engelska A2 del 1

Det här är den första kursen i engelska på nivå A2. Du utvecklar din förmåga att på engelska berätta om saker i din vardag och kommunicera med andra om familj, intressen, närmiljö och arbete. Du blir bättre på att hantera situationer som att gå och handla eller fråga om vägen.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaper i engelska på nivå A1. Du kan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt. Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå A2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A2 kan du förstå och använda ord och fraser som har att göra med vardagliga situationer som att handla, fråga om vägen eller beskriva din familj och dina levnads- och yrkesförhållanden. Du kan delta i enklare samtal.

Innehåll

På kursen får du lära dig:
  • Förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • Grammatik
  • Beskriva din familj, din utbildningsbakgrund och ditt arbete
  • Samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • Läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • Kultur och samhällsliv där språket talas

Upplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har engelska som modersmål, akademisk utbildning och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Länkar

Kursledare

Eddie Farrelly
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
12 sep 2017
Slutdatum
5 dec 2017
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
26 dagar
Tider
Ti 19:15 - 20:45
Studietimmar
24
Tillfällen
12 st
Arr nr.
899093
Platser kvar
Ja
Pris
1 950 kr

Utvecklas med dina vänner

Är ni ett gäng som träffas regelbundet för att diskutera, läsa böcker, dansa, handarbeta eller göra något annat roligt?

Starta en egen studiecirkel