Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Engelska B2

Engelska B2

Det här är en fortsättningskurs i engelska där du lär dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst engelska B1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Kanske har du redan läst en del engelska på nivå B2. Du kan redan oförberedd ge dig in i samtal om kända vardagliga ämnen. Du förstår huvuddragen i tydligt standardspråk. Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper!

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du uppnått nivå B2 kan du kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen. Du kan följa huvuddragen i komplexa texter.

Innehåll

På kursen får du lära dig:
  • Fackuttryck
  • Läsa komplexa texter
  • Samtala fritt och ledigt
  • Förklara dina ståndpunkter
  • Argumentera i problemsituationer

Upplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på engelska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har engelska som modersmål, akademisk utbildning och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Karen Skelly Lärare i engelska, Folkuniversitetet i Uppsala Läs mer om Karen Skelly
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
11 sep 2017
Slutdatum
4 dec 2017
Antal veckor
12 veckor
Tider
Må 18:40 - 21:10
Studietimmar
36
Tillfällen
12 st
Arr nr.
899078
Platser kvar
Ja
Pris
2 450 kr

Utvecklas med dina vänner

Är ni ett gäng som träffas regelbundet för att diskutera, läsa böcker, dansa, handarbeta eller göra något annat roligt?

Starta en egen studiecirkel