Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Arabiska A1 del 1 nybörjare

Lär dig ett nytt språk! Detta är en nybörjarkurs i arabiska där du lär dig att klara enkla vardagssituationer och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på arabiska.

Det här är en kurs för dig som inte har läst arabiska tidigare.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i arabiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

På kursen får du lära dig:

• vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på arabiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg
Undervisningen sker huvudsakligen på arabiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället. Vi använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala.

Startgaranti
Kursen startar vid 3 anmälningar. Längden på kursen anpassas efter antal deltagare. Priset förändras inte. Antal kurstillfällen kan justeras efter kallelse gått ut.

3-4 deltagare = 8 tillfällen
5 deltagare = 9 tillfällen
6 deltagare = 10 tillfällen
7 eller fler deltagare = 11 tillfällen

Samieh Alissa

Kontaktinformation:

Språkavdelning i Lund

sprak.lund@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Skomakaregatan 8, 22002 LUND
Startdatum: 21 feb 2017
Slutdatum: 2 maj 2017
Tid kvar till startdatum: 35 dagar
Antal veckor: 11
Tid: Ti 19:00-20:30
Studietimmar: 22
Sammankomster: 11
Arrangemangsnr: 855091
Platser kvar: Ja
Pris: 2145kr

FOLKUNIVERSITETET I LUND

Skomakaregatan 8, 22002 LUND

Testa din språknivå

Hitta din kursnivå

Toggle module

A1 Jag kan förstå och använda mycket enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva mig, min familj och mitt arbete.

B1 Jag kan oförberedd delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara mina åsikter.

B2 Jag förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

C1 Jag kan läsa krävande texter med underförstått innehåll, prata utan att leta efter ord och använda språket effektivt för olika ändamål.

C2 Jag kan höra, läsa och prata språket så gott som flytande, referera fakta och argument och använda stilvariationer.

Praktiska studietips

Studietips för språkstudier

Rabatt på kurslitteratur

En öppen bok

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer