Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Coachande ledarskap med positiv psykologi

En kurs för chefer och ledare som ger teorier och verktyg att skapa en effektiv miljö för utveckling av såväl sig själva som sina medarbetare.

Målgrupp
Programmet vänder sig till chefer och ledare som vill se utveckling i såväl sitt eget ledarskap som hos sina medarbetare. I programmet kombineras coachande ledarskap med positiv psykologi som blir en mix som höjer ledarskapet ytterligare en nivå.

Mål
Kursens mål är att ge deltagarna teorier, metoder och verktyg inom coachning och positiv psykologi för att skapa bättre resultat och utveckling både för sig själv, sina medarbetare och organisationen.
Under kursen får deltagarna lära sig att inta en aktivt lyssnande roll, och genom konstruktiva frågor och samtal ge medarbetaren stöd att se nya möjligheter, olika lösningar på problem samt att ta mer ansvar.

Utbildningen består av flera olika delkurser och moment:

• Vad är coaching och hur kan vi som ledare ha nytta av det?
  • Den coachande chefen/ledaren
  • Coachförmågor
  • Struktur för coachande samtal
  • Vad är positiv psykologi och hur kan vi som ledare ha nytta av det?
  • En välmående ledare och en grupp som blomstrar
  • Öka kreativiteten
  • Bygg resurser inför kriser & förändring
  • Praktiska verktyg inom positiv psykologi för ledaren och för gruppen

Arbetssätt
Teori och praktik varvas under 5 heldagar fördelat på 4 träffar. Under träffarna varvas föreläsningar, enskild reflektion, samtal och övningar/träning. Mellan kurstillfällena väljs en ”hemläxa”, dvs. vilket verktyg och förhållningssätt som deltagarna vill testa i sin vardag. Erfarenheter från detta delas och diskuteras vid nästa tillfälle. Genom detta arbetssätt ger kursen kunskaper och erfarenheter som direkt kan omsättas i det dagliga arbetet.

Tider:
5-6 oktober, 26 oktober, 23 november och 14 december.

Kompletterande prisinfo
Lunch ingår i kursavgiften. Moms och kurslitteratur tillkommer.

Eva Nordengren Eklöv

"Jag älskar företagande och menar att då grundförutsättningen är att 100% av ett företags intäkter kommer från försäljning, är det oerhört viktigt att de som arbetar med och...

Annette Runsteen

Annette är civilingenjören som efter många år som chef och ledare i stora organisationer bestämde sig för att satsa helhjärtat på ledarskapsutveckling.

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Plats: Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Startdatum: 5 okt 2017
Slutdatum: 14 dec 2017
Tid kvar till startdatum: 189 dagar
Antal veckor: 13
Tid: To 09:00-16:30
Studietimmar: 45
Sammankomster: 5
Arrangemangsnr: 488512
Platser kvar: Ja
Pris: 19000kr

Folkuniversitetet Göteborg

Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG

Sommarkurser

Toggle module

I sommar har vi kurser även under juni, juli och augusti! Välkommen!

Få vårt nyhetsbrev

Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer