Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Biodling för nybörjare - NYHET!

Vill du lära dig mer om bin och om hur bisamhällen fungerar? Vill du kanske till och med skaffa dig några egna bikupor? Här är grundkursen för dig.

Alla kan ha bin, även de som bor i lägenhet. Denna kurs i biodling omfattar både teori och praktik, de praktiska momenten ges i en bigård i Kungsladugård. Kursen genomförs i samverkan med Göteborgs biodlarförening.

Mål/Målgrupp
Kursen vänder sig både till den naturintresserade som bara vill lära sig om bin och den som längtar efter några egna kupor.

Målet är att lära dig biodlingens grunder och syftar till att du ska kunna komma gå igång med egna bin den kommande våren. Deltagarna ska få kunskap och självförtroende att starta med biodling genom att både i teori och i praktik gå igenom biårets olika moment. Deltagarna ska även lära sig att förstå hur bisamhället fungerar och lära sig tyda de tecken samhället visar så att rätt åtgärder sätts in.

Innehåll
Kursen är uppdelad på åtta teoriavsnitt och två praktikträffar i bigården och innehåller moment som:

• Biåret och bisamhällets individer
  • Att skaffa bin och att umgås med bina
  • Kupans uppbyggnad och tillverkning av ramar
  • Drottningodling och parningssamhälle
  • Bisjukdomar och bekämpning
  • Att skörda honung

Arbetssätt
Lärarledda föreläsningar och diskussioner samt praktik i bigård.

Kursmaterial
Deltagarutskrifter av föreläsningsmaterialet och utskrifter av SBRs material kring Sjukdomsbekämpning, Avläggarproduktion, mm.

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet Varberg. Tel: 0340 - 59 23 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Birger Svenssons väg 28 D, 43240 VARBERG
Startdatum: 1 mar 2017
Slutdatum: 3 maj 2017
Antal veckor: 10
Tid: On 18:00-20:15
Studietimmar: 30
Sammankomster: 10
Arrangemangsnr: 862885
Platser kvar: Ja
Pris: 1800kr

Toggle module

Folkuniversitetet i Varberg

Birger Svenssons väg 28 D, 43240 VARBERG

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer