Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Sidenmålning, helg

Sidenmålning, helg

Upptäck sidenmåleriets olika möjligheter.

Målgrupp
Kursen vänder sig till alla, oavsett förkunskaper, som vill lära sig måla egna mönster på sidentyg. Nybörjare får en introduktion av ämnet, material och tekniker. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån var och ens nivå.

Mål
Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha tränat sitt seende och fått lust och mod att måla. Du ska ha utvecklat ditt estetiska seende och därmed kunna avgöra hur färger och tekniker kan påverka en bild på tyg.

Innehåll
I kursen går vi igenom färger samt olika penslars egenskaper. Du får träna på att hantera färg och form bland annat genom att sätta varma färger mot kalla. I kursen ingår materiallära, och övningar kring varierande färg- och form problem.

Undervisningsform
Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material
Materialkostnad tillkommer.
Tag med det målningsmaterial (färger, penslar, sidentyg) till första lektionstillfället du redan har. Det finns även material att köpa på plats.

Kursledare

Elisabeth Enqvist

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Borås. Tel: 033 - 41 00 08
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Skaraborgsvägen 3, 50630 BORÅS
Kursstart
17 nov 2018
Slutdatum
18 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
31 dagar
Tider
Lö 12:15 - 16:00
Sö 12:15 - 16:00
Studietimmar
10
Tillfällen
2 st
Arr nr.
954348
Platser kvar
Ja
Pris
825 kr

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev