Om Folkuniversitetet
In English
Logga in
Sparade kurser (  )

Drapering

En unik draperingskurs för nybörjare, där du kommer lära dig kreativ mönsterkonstruktion med inriktning mot lyxmodeindustrin.

Förkunskaper
Du behöver goda förkunskaper i sömnad.

Innehåll/upplägg

  • Introduktion i kreativ mösterkonstruktion och drapering där vi går igenom bakgrund och grunder. Här lär du dig grunderna för hur en designer och skräddare utvecklar sina idéer.
  • Vi pratar om vad som inspirerar dig och vad du vill skapa. Vi börjar med att utforska enkla material och att drapera provdockan i prototyp. Sen fotograferar vi för att kunna återkomma och utveckla formen i nästa steg.
  • Vi tar vid där vid där vi slutade sist och går igenom detalj och teknik. Plaggen korrigeras.
  • Den första timmen denna lektion ägnas åt att få ordning på de sista detaljerna och därefter presenterar vi plaggen och det som inspirerade till idén. Till detta tillfälle tar du med och visar något som kan hjälpa dig att konceptualisera ditt plagg och hjälpa dig vidare, t.ex. några teckningar och fotografier som förstärker din idé.

Varje tillfälle innehåller en hemuppgift.

Material
Material ingår inte. Du behöver ta med penna, papper, skissblock, tyg för drapering, jersey eller chiffong, tråd, knappnålar, synålar, modetidningar. Om möjligt är det också bra om du har med dig en digitalkamera.

Kursledare
Christer Axelsson har en utbildning från den franska modeskolan Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Christer började som formgivare och har jobbat hos Dior, Christian Lacroix, Balenciaga med flera. Sedan 12 år undervisar han i formgivning, kollektionsarbete, skapande på docka och drapering på docka på skolor som Borås högskola, Beckmans Modeskola, Forsbergs Skola, Dramatiska institutet och Konstfack. Sedan 15 år arbetar han som ansvarig tillskärare på kostymavdelningen på Dramaten. Christer har specialiserat sig på lyxkonfektion Haute Couture och teaterkläder både gällande design och konstruktion.

Christer Axelsson

Kursledare

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Stäng

om du vill att vi ska ringa dig

Vi har mottagit din förfrågan och hör av oss så fort som möjligt till dig

Det verkar som att något blev fel.

Bokning

Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 17 sep 2014
Slutdatum: 22 okt 2014
Tid kvar till startdatum: 26 dagar
Antal veckor: 6
Tid: On 18:00-21:00
Studietimmar: 24
Sammankomster: 6
Arrangemangsnr: 34516
Platser kvar: Ja

Karta

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM

Film

RELATERAD INFORMATION

  • En studietimme är 45 minuter.
  • Många av våra kurser går att delbetala utan extra kostnad. Meddela oss när du bokar din kurs eller ring kundtjänst på 08-789 42 00.
  • Folkuniversitetet är ett studieförbund där verksamheten är fri och öppen för alla från 13 år. På vissa av våra kurser - till exempel silversmide - har vi dock en högre åldersgräns av säkerhetsskäl. Merparten av våra deltagare på de flesta kurser är dock vuxna. Är du osäker över om kursen passar dig eller ditt barn - tveka inte att kontakta oss för rådgivning.

Här hittar du kurser för barn och ungdomar

Utbildningslinjer och diplomutbildningar

produktblad

Rabatt på kurslitteratur

Adlibris

Bokus

Studium International Bookshop

Event och teambuilding!

Inspirerande event och teambuilding.

Vill du göra något annorlunda på möhippan, kickoffen eller varför inte på släktträffen? Ta med dig dina kollegor, dina kunder eller ditt kompisgäng och gör något kul hos oss!

Mer om våra events

© 2014 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.
Om webbplatsen Organisationsnummer