Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny

Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Art College Modedesign, anmälan

En förberedande utbildning som blandar hantverk, design och digitalt arbete. Med designprocessen inom modedesign och med en estetisk anknytning till grafisk design, foto, ateljé och digitala verktyg får du en bred bas inom allt från mönsterkonstruktion, detaljsömnad och screentryck till plaggskisser i Illustrator. Dina egna idéer genomsyrar din utbildning i arbetet med kollektioner, presentationer och portfolio. Utbildningen passar dig som är nyfiken på och intresserad av modebranschen. Om du vill vidareutbilda dig inom design, konfektion eller inköp skapar vår utbildning en bra grund att bygga vidare på. När året här närmar sig slutet söker de flesta vidare till högre utbildningar både i och utanför Sverige. Några av de skolor som våra elever har gått vidare till är: Borås Textilhögskola, St. Martins i London, Istituto Marangoni i Milano, FIT i New York, Tillskärarakademin i Göteborg, samt flera svenska utbildningar inom konfektion och skrädderi. Runt hörnet väntar sedan många olika yrkesroller och arbetsplatser hos både stora och mindre design- och konfektionsföretag världen runt.

Sista ansökningsdag 2017-04-20

Vår heltidsutbildning är skapad av yrkesverksamma designers och skräddare. Under studieåret möter du som elev ett brett spektrum av kompetens för att utvecklas och få en djupare förståelse för textil och modebranschen. Det här är utbildningen för dig som siktar mot högre studier i Sverige såväl som utomlands. Vi ser fram emot din anmälan nedan, samt dina arbetsprover och ett personligt brev för att kunna behandla din anmälan.

Mål
Året på Art College ger dig kunskaper om hantverkets olika delar och designprocessen som verktyg. Du får nycklar till hur du kan utvecklas och vi ger dig redskapen för att du ska komma vidare. Detta sker i en liten grupp på 12 deltagare vilket ger utrymme för en god pedagogisk progression och enskild handledning. Under ditt år här träffar du t.ex. Karin Lundqvist herrskräddare och Skrädderiförbundets ordförande med mer än 20 års erfarenhet samt My Axelsson, Christel Copp och många fler. De undervisar i olika delkurser av utbildningen t.ex. i hantverket med sömnad/skrädderi, mönsterkonstruktion, underarbete, modeteckning och konstnärlig teknik, projekthandledning, foto, visuell kommunikation, färg och form samt bildanalys. Skolan erbjuder generösa lokaler på Första Långgatan i Göteborg som har etablerat sig som ett kulturellt centra där vi har skräddarsydd miljö för Art College som konstskola med ateljéer, screentryck, fotostudio och fotolabb samt datasalar. Du har tillgång till din symaskin och textilateljén/klassrummet samt bokningsbar dator i vårt datarum med Adobes programvaror för textil produktformgivning under utbildningen. Utbildningen avslutas med offentlig visning av slutprojektet.

Innehåll och omfattning
Utbildningen innehåller flera olika delämnen under fyra huvudämnesområden: Klädsömnad, Designprocessen Visuell kommunikation, Färg, form och gestaltning. Under utbildningen som är både bred vad gäller idé- och konceptarbetet, med spännande projekt för uppdragsgivare inom dans- och teaterfältet samt ger dig djup kunskap i hantverket, så tar du fram flera kollektioner i givna designprojekt med designprocessen som verktyg. Du får prova en mängd olika tekniker och fördjupa din kunskap i materialens möjligheter. Den avslutande kollektionen med elevarbeten presenteras med en öppen visning som gruppen själv producerar och ansvarar för. Läsåret omfattar 40 veckor under perioden 14 augusti 2017 tom 15 juni 2018.

Arbetssätt
Utbildningen omfattar gemensamma teoretiska och praktiska föreläsningar/genomgångar samt givna uppgifter som genomförs under individuell handledning. Det kan förekomma studiebesök, grupparbeten samt schemalagda egna studier.

Ekonomi och kursavgift
Utbildningen berättigar till studiemedel. Extra studiemedel kan sökas för kursavgiften som är 74.000:-. Avgiften kan delbetalas under ditt år som studerande här. Du måste räkna med kostnader för ditt eget arbets- och förbrukningsmaterial och litteratur. Läs vidare om merkostnadslån på www.csn.se.
Utbildningen är godkänd av Myndigheten för yrkeshögskolan som en konst- och kulturutbildning.

Ansökan
Du är välkommen att anmäla dig och vi behöver också dina arbetsprover och ett personligt brev som du kan mejla till pernilla.attnas.bjork@folkuniversitetet.se Att ansöka till skolan kostar 100 :- och du förbinder dig inte till några som helst kostnader utöver det innan du eventuellt blivit antagen och tackat ja till din plats. Antagningsintervjun äger rum på Art College, men vi kommer att skicka ut exakt information till dig med tider och datum efter vi fått din ansökan.

Arbetsprover
Personligt brev, max 1st A4 där du berättar om dig själv och varför du är motiverad att studera modedesign hos oss.
Vi vill också se prov på din kreativa förmåga genom att du presenterar teckningar, skisser eller bilder på det du har skapat. Ett plus är bilder på plagg du sytt.

Ansök så här:
1. Anmäl dig här på webben genom att klicka på den gröna knappen till höger där det står Boka kursen nu,
2. Sänd in dina arbetsprover och ett personligt brev. Vi vill ha dina arbetsprover i form av bilder via mejl.
Detta mejlar du till artcollege@folkuniversitetet.se

Har du frågor om arbetsprover eller din ansökan så ring eller mejla utbildningsledare Pernilla Attnäs Björk på tfn 031-106588 eller pernilla.attnas.bjork@folkuniversitetet.se Varmt välkommen med din ansökan!

Kursledare

Karin Lundqvist

Kursledare

My Axelsson

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 14 aug 2017
Slutdatum: 15 jun 2018
Tid kvar till startdatum: 139 dagar
Antal veckor: 40
Tid:
Studietimmar: 999
Sammankomster:
Arrangemangsnr: 864418
Platser kvar: Ja
Pris: 100kr

Karta

Toggle module

Art College

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer