Tälj och bygg en applådmaskin

En helg i november får Vadstena fint besök av konsthantverkare Per Heldorff. Vi tittar på knäpphärvel och potatiskvarn och njuter av deras slöjdade uttryck. Sedan täljer och bygger vi varsin applådmaskin, tydligt inspirerade av de gamla bruksredskapen.

Målgrupp

Passar alla som är nyfikna och vill lära sig tälja under en kreativ helg. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll

Vi lär oss att tälja och sätta samman maskinens delar så du kommer hem med en färdig maskin. Ledaren har med sig varsitt start-kit till deltagarna.

Materialkostnad tillkommer med 300 kronor per deltagare.

Ledare

Per Helldorff är slöjdare och konsthantverkare i trä: 'De senaste 15 åren har jag arbetat med något jag kallar ”sensuell mekanik”, en slags vidareutveckling av det textila redskapet knäpphärveln. Kugghjul, hävstänger och vevar. Alla mina saker rör på sig. Christofer Polhem, Leornardo da Vinci och Gubben Pettson är just nu mina idoler.'

Vill du veta mer kan du besöka Pers mekaniska kabinett i Svalsjö, Kisa.

Bokning

11 nov 2017
Slutdatum
12 nov 2017