Keramik, drejning - NYHET!

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder och kulturer, från kursledaren och från varandra.

Kursdatum: Måndag - fredag 9/7- 13/7 kl. 10.00-15.00. Glasering sker onsdagen den 25/7 kl 10.00-15.00.

Målgrupp
Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare och passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll
Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper. På den här kursen fokuserar vi dock på att dreja!

Undervisningsform
Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material
Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 50:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter
Eftersom var och en arbetar på sin egen nivå kan man efter avslutad kurs fortsätta sin utbildning i keramik på nya keramikkurser.

Karin Nathorst-Windahl

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
9 jul 2018
Slutdatum
25 jul 2018
Antal veckor
2 veckor
Må 10:00 - 15:00
Ti 10:00 - 15:00
On 10:00 - 15:00
To 10:00 - 15:00
Fr 10:00 - 15:00
6 st
Fåtal
3 795 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!