Drejkurs, helg - NYHET!

Välkommen att utforska ett spännande material i vår välutrustade keramikverkstad. Du arbetar utifrån din egen nivå och i din egen takt under ledning av våra erfarna kursledare. I vår keramikverkstad finns utrymme både för att lära sig nya tekniker och få utlopp för sin kreativitet. Vi ägnar helgen åt drejning och övriga delar som ingår i framställningen av ett drejat keramikföremål.

Kursdatum: 15-16 september kl. 09.00-16.00 med glasering söndagen den 30 september kl. 09.00-13.00.

Målgrupp
Våra kurser består av blandade grupper och passar därför både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll
Som nybörjare får du grundläggande undervisning i drejning. Vi går igenom drejningens alla steg från start och du får chans att vid egen drejskiva öva alla momenten i lugn och ro.

Har du drejat tidigare har du möjlighet att träna lite extra på detaljerna och utveckla din teknik. Du får professionell handledning på den nivå du befinner dig.

Vi går även igenom beskickning/svarvning, engobering och glasering.

Arbetssätt
Praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Demonstrationer av tekniker.

Avgift/material
Vi arbetar med leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Litteratur finns i salen att läsa under kurstid. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 50:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Utvecklingsmöjligheter
Efter avslutad kurs finns det möjligheter att fortsätta sin utbildning i keramik på nya kurser som vi erbjuder dagtid, kvällstid samt helger.

Tips/Mervärde
Är inte en personligt handdrejad gåva ofta mer uppskattad än en fabrikstillverkad?

Helena Andersson

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
15 sep 2018
Slutdatum
30 sep 2018
Antal veckor
2 veckor
Tid kvar till startdatum:
60 dagar
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Sö 10:00 - 13:00
3 st
2 495 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!