Sök kurser och utbildningar

Toggle course search
Du är här:

Dekormålning, helg - NYHET!

Dekormålning på keramik. Har du gått ett par kurser i keramik och vill komma vidare i hur du kan dekorera dina alster på ett speciellt sätt.

Kursdatum: 8-9 april kl. 1000-1500. Glasering sker på respektive kurs i efterhand.

Målgrupp
Detta är en specialkurs för våra deltagare som redan går en keramikkurs hos oss denna termin, då tekniken används på obränd keramik. På denna kurs får du utveckla och utforska dekormåleri.

Mål
Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Innehåll
Penselmåleri och/eller dekormåleri på obränd keramik. Vi går igenom penselteknik och använder oss av speciella penslar. Tekniken kan liknas vid akvarellmåleri och bygger på lager på lager teknik. Om man gör fel så kan man tvätta av. Snabba tag och stora penseldrag gäller här.

Arbetssätt
Praktiskt arbete under handledning av kursledaren Anita Hagman som är en mästare på dekormåleri. Se kursbilden.

Avgift/material
Vi arbetar med material och glasyrfärger/engober som finns att köpa i verkstan. Eventuell materialkostnad faktureras i efterhand.

Utvecklingsmöjligheter
Vi tipsar gärna om vår intensivkurs i keramik med start i juni.

Kursmaterial

Egna kompendier och stenciler

Anita Hagman

Kontaktinformation:

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Bokning

Toggle module
Plats: Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Startdatum: 8 apr 2017
Slutdatum: 9 apr 2017
Tid kvar till startdatum: 11 dagar
Antal veckor: 1
Tid: Lö 10:00-15:00
Sö 10:00-15:00
Studietimmar: 12
Sammankomster: 2
Arrangemangsnr: 858170
Platser kvar: Ja
Pris: 1995kr

Toggle module

Art College

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer