Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Diplomerad grafisk designer, kväll

Diplomerad grafisk designer, kväll

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund särskilt då du metodiskt bygger upp en portfolio under utbildningen. Du hinner långt på kort tid. Detta är ett lämpligt nästa steg för dig som vill utvecklas i din yrkesroll som till exempel journalist eller på inhousebyrå eller för dig som har en grafisk inriktning i ditt arbete. Kanske vill du bara pröva på införvidare studier eller har läst kommunikation. Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Du lär dig skapa god grafisk design med verkshöjd genom InDesign, Illustrator och Photoshop. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning. Ett förbisett område som du får kunskap om är visuell kommunikation och perception. Sista anmälningsdag 1 september

För dig som vill få en grund i grafisk design och hur man professionellt hanterar InDesign, Illustrator och Photoshop, är denna diplomutbildning ett bra val. Här får du möjlighet att utveckla din förmåga i grafisk design även om du inte har några förkunskaper. Du kan också utvecklas i din yrkesroll som till exempel kommunikatör, journalist eller trycksaksbeställare. I utbildningen varvar vi teoretiska kunskaper med en mängd praktiska övningar och uppgifter. Du lär dig också om hur seendet fungerar och skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt. Alla våra lärare är också måna om att ge dig personlig handledning som gör att du utvecklas snabbt på bara tolv veckor. Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation och grafisk design. Vår utbildning omfattar två lärarledda kvällar i veckan under tolv veckor och du arbetar i mindre omfattning på egen hand.

Målgrupp
Är du kommunikatör, har läst kommunikation eller arbetar redan som journalist, på inhousebyrå eller som administratör med en grafisk inriktning i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val för dig! Här får du mycket mer kunskap än vad som finns i facklitteraturen. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.
All undervisning är lärarledd och på utbildningen undervisar yrkesverksamma lärare vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp med ca 10-14 deltagare. Utbildningen är skräddarsydd och speglar både djup och bredd inom grafisk design med delkurser inom praktisk och teoretisk design, till färg och form samt digitala verktyg. Utbildningen har getts vid Art College under flera år och har utvecklats inom respektive fält så att vi har många goda vitsord från tidigare deltagare. För mer detaljerad information eller studieplan kontakta Pernilla Attnäs Björk.

Innehåll
Hos oss är lärarna alltid närvarande, lärarledd undervisning ger dig så mycket mer kunskap än vad som finns i facklitteraturen. Undervisningen är uppbyggd av föreläsningar och analysuppgifter inom olika ämnen samt många praktiska tillämpningar och övningsmoment. Du får också ta del av specialistkunskap som inte finns i den vanliga facklitteraturen. Under kursen lär du dig använda programvaror som i dag är standard för professionell grafisk design. I utbildningen betonas designprocessen som ger dig en väl beprövad och effektiv arbetsmetod för olika typer av uppdrag. Studieplanen är väl strukturerad och anpassad för att både ge bred och djup i denna grundläggande utbildning i grafisk design. Ämnen som du lär dig mer om, förutom de digitala programmen, är exempelvis färg och form, bilduttryck, typografi, layout, designmetodik, materialkunskap med mera.
Våra lärare har en akademisk utbildning inom sina fackområden och en mångårig yrkeserfarenhet inom grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del en stor kunskap på respektive område. I de olika momenten får du genom god ledning också möjlighet att utveckla ditt egna grafiska uttryck. Uppgifterna i utbildningen går från avgränsade övningar och uppgifter till mer uppgifter som innefattar fler ämnesområden och som kräver en djupare kunskap. Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Mål
Utbildningen har som syfte och mål att du ska få god kunskap i grundläggande delar i grafisk design, du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker och självständigt planera arbetet – från idéstadium till färdig produkt. Du får också en allmän orientering om olika principer inom visuell kommunikation och hur du kan presentera dina skisser eller uppgifter.

Förkunskaper och utbildningsnivå
Basutbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Som egenföretagare är det även stor fördel att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Undervisningsform
Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter i flera olika delkurser. Undervisningen sker på Art College i centrala Göteborg – en konstskola med väl utrustad miljö särskilt anpassad för design och grafisk produktion. Deltagargruppen består av maximalt 12 deltagare och detta ger en alla möjlighet till god handledning. Under terminen har du som deltagare dessutom tillgång till ett grupprum med datorer och hela Adobe CS6-sviten. Detta gör att du kan få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Om du själv arbetar vidare med uppgifter utanför den lärarledda undervisningen, så kommer du dessutom att utvecklas snabbare inom området.

Litteratur/material
Vid första tillfället går läraren igenom den kurslitteratur som kommer att användas under utbildningen.

Övrig information
Kursavgiften kan delbetalas under terminen. För dig som är Mac användare: Våra data/IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows men det mesta i de programvaror kursen omfattar, ser likadant ut som i Mac. Det krävs 75% närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett intyg efter kursens slut.

Kursmaterial
Kompendier och sammanfattningar i olika form samt relevant facklitteratur.

Huvudlärare
Christel Copp med huvudansvar för teoretisk design samt ytterligare lärare inom respektive delkurser.

Christel Copp arbetar som grafisk designer, illustratör och bildkonstnär. Hon undervisar i visuell kommunikation och presentationsteknik på universitet och högskolor och har även en lång erfarenhet som föreläsare inom kultur- och näringsliv.

Kontaktinformation
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

Utbildningsledare
Pernilla Attnäs Björk, pernilla.attnas.bjork@folkuniversitetet.se, 031-10 65 88

Länkar

Kursledare

Christel Copp Christel Copp har en magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och hon arbetar sedan många år som grafisk formgivare inom det visuella... Läs mer om Christel Copp
Ulla Ohlson Andrén
Karolina Westenhoff
Elin Molander
Maria Ahlström
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
25 sep 2017
Slutdatum
12 dec 2017
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
3 dagar
Tider
Må 18:00 - 21:00
Ti 18:00 - 21:00
Studietimmar
96
Tillfällen
24 st
Arr nr.
890309
Platser kvar
Fullbokat, endast reservplatser
Pris
16 995 kr

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!

Våra tolkutbildningar

Till utbildningarna

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö