Berättande illustration, fortsättning - NYHET!

Vill du lära dig att bygga en berättelse av bilder och illustrationer?

På den här kursen får du fortsätta att arbeta med att ta fram ett manus för en bilderbok. Fokus ligger på barnböcker eftersom det är det som kursledaren Lidia Blomgren arbetar med, men det finns inget annat än fantasin som hindrar dig att berätta en annan historia med dina bilder och illustrationer.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som har tecknat en del eller i alla fall har ett starkt intresse för bild och berättande. Med fördel har du gått vår grundkurs i Berättande illustration eftersom denna fortsättningskurs tar vid där den tidigare slutade.

Mål
Att efter uppgifter och övningar komma närmare ett färdigt och genomarbetat text- och bildmanus. Målet med ditt manus väljer du själv - kanske vill du skicka in det som en bokidé till ett förlag, eller bara ge bort det till någon liten som du tycker mycket om.

Innehåll
Vi kommer att titta på varandras idéer och ge synpunkter och förslag och jämföra med böcker som finns på marknaden, både sådana som vi tycker är fantastiska och mindre lyckade. Vi går igenom olika manér och samverkan mellan text och bild. Under kursens gång sätter vi upp delmål och redovisar för gruppen.

Till några tillfällen på denna fortsättningskurs planeras också besök av externa föreläsare, som kan inspirerar deltagarna och komplettera kursledarens kunskaper.

Övrigt
Kursledaren Lidia Blomgren skickade in det vinnande bidraget till Castorpriset 2013. Hennes bok Tio Gorillor har fått fina recensioner, placerade sig på Bokjuryns Tio-i-topp i kategorin bästa bilderbok 2014 och har även blivit utgiven i USA.

Lidia Blomgren

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
3 sep 2018
Slutdatum
22 okt 2018
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
48 dagar
Må 17:30 - 20:30
8 st
3 295 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!