Teckning på höstlovet (10-13 år)

Färdigheter i teckning är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Tecknandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut. Speciellt för teckningsteknikerna är att de är jämförelsevis lätta att bära med sig. Den som bär med sig skissblock och penna har en hel värld att upptäcka.

Målgrupp
Kursen vänder sig till höstlovslediga barn mellan 10 och 13 år som vill lära sig teckna.

Kursen ger en introduktion i ämnet och orientering i olika material och tekniker. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå.

Höstlovskursen bygger på våra kurser för vuxna, men är lite kortare och mer lekfull. Lidia Blomgren som håller i teckningskursen är en väletablerad illustratör som har gett ut många barnböcker.

Mål
Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand.

Innehåll
Du får prova att arbeta med olika material som blyerts, kol, krita och tusch. Vi går igenom moment som syftning, perspektiv, valörer, gråskalan och mellanrumsformer. Vi arbetar med stilleben, porträtt och efter egna idéer.

Undervisningsform
Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppstorlek ca 8-14 deltagare. Kursen hålls med avbrott för lunch, då går det bra att ta med matsäck och värma i vårt elevkök, eller kanske gå till Burger King?

Litteratur/material
Material ingår inte i kursavgiften. Till första kurstillfället ska du ta med dig ritblock, minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.

Tips/mervärde
Det äldsta materialet för teckning är kol, redan grottmänniskorna tecknade med kol på grottväggarna. Att teckna med stift och flytande svärta har gjorts på flera håll i världen sedan mer än 2000 år. Bambu och fjädrar har skurits till, men redan romarna började tillverka stift av brons. I och med att det billigare stålstiftet började tillverkas under 1800-talet samtidigt som massproduktionen av papper kom igång fick konstnärer möjlighet att utveckla teknikerna.

Lidia Blomgren

Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
30 okt 2018
Slutdatum
1 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
13 dagar
Ti 10:00 - 15:00
On 10:00 - 15:00
To 10:00 - 15:00
3 st
1 295 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!