Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Landskapsmåleri i Nässja

Landskapsmåleri i Nässja

Bli inspirerad och kom igång med ditt måleri med extra bra handledning! Vi träffas i Nässja, ett stenkast från Vadstena med en fantastisk utsikt över Östgötaslätten. Fokus ligger på landskapets stämning och karaktär.

Målgrupp:

Kursen passar både nybörjare och fortsättare i måleri.

Innehåll:

Vi behandlar måleriets material och målningsteknik, färg och bildkomposition samtidigt som du arbetar praktiskt med insperation från östgötaslättens vackra landskap. Fokus ligger på bildens uppbyggnad, landskapets färger, stämning och karaktär. Ledaren startar upp med gemensamma genomgångar med diskussioner som avslut. Vi målar ute/inne efter väder, ta gärna med ett enkelt lunchpaket.

Mål:

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i sitt måleri, lärt sig nya sätt att tolka och se landskap på ett utvecklande sätt.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Vi blandar nybörjare och vana i samma grupp. Du får vägledning utifrån dina egna förutsättningar. Gruppstorlek ca 8-10 deltagare.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver färg, (akvarell, akryl eller olja, du bestämmer själv vilken av dessa typer du önskar använda) penslar, rit/skissblock, ev pannå, blyertspenna samt radergummi. Du kan hitta detta billigt på byggvaruhusen. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra kurser.

Plats

Vi träffas hemma hos konstnären Nada Tendezeric som bor i Nässja precis utanför Vadstena.

Ledare:

Nada Tendezeric är en av våra östgötakonstnärer och har målat mycket landskapsmotiv och är verksam på våra konstrundor i länet.Nada har stor vana att leda kurser och är en uppskattad ledare.

Övrigt:

För er som reser, Vadstena har många vackra platser att bo på. Kontakta gärna Tursitbyrån på telnr: 0143-315 70

Kursledare

Nada Tendzeric

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Motala
info.motala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Nässjagård 106, 59291 VADSTENA
Kursstart
14 jul 2018
Slutdatum
15 jul 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
79 dagar
Tider
Lö 10:00 - 15:00
Sö 10:00 - 15:00
Studietimmar
12
Tillfällen
2 st
Arr nr.
947216
Platser kvar
Ja
Pris
1 600 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senioruniversitetet i Motala

Senioruniversitetets aktuella program